Els centres d’ensenyament de Salou acolliran la mostra fotogràfica ‘El litoral de Salou’

Avatar photo

L’alcalde, Pere Granados, va inaugurar aquest recorregut itinerant de l’exposició, a l’Institut Jaume I, que vol donar a conèixer el patrimoni natural, paissatgístic i geològic als joves alumnes de secundària del municipi

L’Institut Jaume I de Salou va ser el primer centre on va romandre l’exposició “El litoral de Salou”, una exposició fotogràfica integrada per imatges que “descriuen la costa tal i com era abans dels anys 60 i del fort desenvolupament urbanístic; l’evolució de què ha estat objecte el litoral salouenc, durant la darrera meitat del segle XX, i fins a l’època actual”, segons ha explicat l’alcalde Pere Granados, que va presidir l’acte, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; i de la directora del centre, Carmina Fallada.

Aquesta exposició contribuirà al coneixement del patrimoni natural i paisatgístic d’una “ciutat moderna, com Salou, però amb una història mil·lenària”; i posarà en valor “la tasca de recuperació, regeneració i de renaturalització del nostre litoral, pel gaudiment de les persones”, ha apuntat.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha destacat “la riquesa de caire cultural que suposa conèixer el litoral de Salou, un gran desconegut que estem posant en valor perquè els estudiants l’apreciïn com es mereix i integrin les diferents rutes i paisatges als seus itineraris habituals”.

La regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha indicat que “aquesta exposició als centres educatius és un gran encert, atès que els nostres estudiants coneixeran millor on viuen i reforçaran el seu sentiment de pertinença al municipi”.

La directora del centre, Carmina Fallada, ha agraït a l’Ajuntament de Salou l’organització de la mostra i també el treball constant de preservació i recuperació del seu litoral, al llarg de 6 quilòmetres.

Durant la presentació, l’alcalde ha parlat als alumnes del litoral del Cap Salou, de les platges i cales, i el paisatge de pinars i de vegetació de dunes, amb el Camí de Ronda com a fil conductor, que presenta una gran riquesa natural, geològica i ecològica, amb hàbitats de gran interès botànic i una biodiversitat singular.

També s’ha referit a la Carta de Població -any 1194- i al port natural de Salou, el més important de Catalunya; ha destacat la Ruta dels Miradors, des d’on es poden observar magnífiques vistes i postes de sol, i admirar les diferents platges, cales i caletes, 25 en total; les dunes fossilitzades en forma de roca, i les platges fòssils, que conformen part de la riquesa geològica i paleontològica del Cap Salou.

També hi ha hagut referències històriques i culturals als pirates i corsaris, i a les construccions defensives com la Torre Vella i la Torre Nova; a la font d’origen natural que es troba a la Cala Font, i a les construccions i búnquers utilitzats durant la Guerra Civil: el de la Talaia i el de la Glorieta.

Finalment, Granados ha convidat l’alumnat de l’Institut Jaume I a conèixer i gaudir del litoral de Salou, amb una actitud “de respecte cap a la natura”.

Les fotografies de l’exposició, organitzada per Alcaldia, i en col·laboració amb Serveis Tècnics, el Patronat Municipal de Turisme i l’Àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament, provenen de l’Arxiu Municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El cartell de Carnaval de Roses de 1978 protagonitza el ‘Document del Mes’ de l’Arxiu Municipal

Notícia següent

Una nena troba una granada sense explotar mentre recollia espàrrecs a Olesa

Notícies relacionades