El temporal Filomena activa el servei d’emergències de Creu Roja Tarragona

Més de 700 trucades, en temps rècord, per detectar possibles necessitats i donar consells per fer front a l’onada de fred.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest cap de setmana les oficines locals de la Creu Roja de tota la demarcació han posat a  disposició dels serveis d’emergències i dels ajuntaments tots els seus recursos. On una vintena  de persones, tècniques i voluntàries, i 8 vehicles de la Creu Roja han estat activats per cobrir els  incidents derivats del temporal Filomena. 

Els equips d’emergències han treballat de forma interrompuda durant tot el cap de setmana, i continuen en alerta per qualsevol activació. 

Hem realitat, en temps rècord, més de 700 trucades a tota la demarcació per detectar possibles  necessitats i donar consells per fer front a l’onada de fred. Gràcies a aquestes trucades s’han donat cobertura a incidències derivades dels talls elèctrics i hem cobert menjars a domicili. Fent un seguiment més intens de les persones usuàries del servei de teleassistència de les poblacions de Falset, El Masroig y Palma d’ Ebre afectats pels talls d’electricitat. 

A petició del SEM, la nit del dia 9, es va fer el trasllat d’unes bombones d’oxigen a un domicili particular de la Bisbal de Falset. Creu Roja Deltebre atén la caiguda d’una persona gran al seu domicili. Per la seva part, Creu Roja Gandesa-Mora d’Ebre-Ascó realitza el trasllat a l’hospital del Nostre Senyor de Jesús de Tortosa de tres pacients de diàlisi.  A petició dels serveis d’emergències de la generalitat, habilitem un punt d’avituallament per cobrir les necessitats dels 150 camioners aturats al Polígon Idiada de Banyeres del Penedès.  

Els Albergs de persones sense sostre intensifiquen la seva activitat a tot el país. Durant aquesta nit, a L’Alberg de persones sense sostre del Palau Firal de Tarragona s’han atès 32 persones. 

Tot això, sumat a l’intens treball de verificació i avaluació de l’estat de les carreteres, donant suport als serveis de trànsit i bombers.