El president de Fecasarm Salou compleix tres dies de vaga de fam

Segons l'empresari, les restriccions que s'han aprovat fins avui són "arbitràries"

El president de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) de Salou (Tarragona), Eduardo Abenójar, ha arribat al tercer dia en vaga de fam per demanar “celeritat i voluntat política” per reobrir l’oci i la restauració nocturns.

Segons ha assenyalat la federació a través d’un comunicat aquest dimecres, l’empresari s’ha mostrat molt preocupat per la incertesa en el calendari de flexibilització de les restriccions que “pesen” sobre la restauració i l’oci nocturn.

De la mateixa manera, ha demanat compatibilitzar el desenvolupament de les activitats i el dret a la salut, perquè les restriccions que s’han aprovat fins avui són “arbitràries, desproporcionades i ineficaces”.

En aquest sentit, Fecasarm –juntament amb l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (Arons)– ha organitzat aquest dijous una manifestació de suport a la petició de reobertura.

A més, Fecasarm presentarà el mateix dijous a la Conselleria de Salut una proposta de prova pilot per reobrir amb un triple sistema de seguretat amb tests previs, app amb codis QR, aparells de desinfecció de l’aire i superfícies per ionització de peròxid d’hidrogen per fotocatàlisi.

PROVA PILOT

Es tracta d’una fórmula “revolucionària i única a nivell mundial” amb el suport de l’Associació Internacional d’Oci Nocturn i l’empresa Siexsein experta en bioseguretat.

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha assenyalat que es tracta d’una fórmula amb aparells que ja funcionen a les UCI d’hospitals que avala el Ministeri de Ciència i Innovació.

Segons Boadas, la proposta d’execució que es presentarà a la Generalitat consisteix en una prova pilot a set locals de restauració i oci nocturn de Barcelona en la qual es proposarà que participin entre 1.500 i 2.000 persones al maig per poder reobrir a l’estiu sense restriccions i “amb totes les garanties”.