Dissabte, 13 de juliol de 2024
És notícia

El Morell referma el seu compromís amb la qualitat de l’aire

Avatar photo

El municipi presenta dos projectes emmarcats en aquesta àrea elaborats per la URV i la UPC

L’Ajuntament del Morell fa anys que està compromès amb el medi ambient i la qualitat de l’aire. De fet, és l’únic consistori que impulsa estudis periòdics en aquest sentit. Les últimes actuacions en aquest àmbit s’han dut a terme durant el darrer any, amb una inversió de 12.000 euros, i com a novetat han implicat dues universitats: d’una banda, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb qui el consistori treballa des de fa anys, i de l’altra, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la universitat de referència del nostre territori. 

“D’aquesta manera, hem pretès continuar amb la feina feta dels estudis duts a terme en els darrers anys, mantenint el compromís per tenir un ampli coneixement de quina qualitat té l’aire que respirem, dia a dia, la ciutadania morellenca i apostant per la recerca”, indica la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament del Morell, Rosa Sánchez

“El fet d’haver incorporat la URV fa que puguem abastar més qüestions i que, per tant, les conclusions a què arribem puguin ser més completes, ja que cada universitat s’ha fixat en aspectes diferents”, afegeix l’alcalde morellenc, Eloi Calbet

Així, el Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica (TecnATox) de la URV ha determinat els nivells de metalls pesants (cadmi, crom, níquel, plom, vanadi) i arsènic en aire al nostre municipi, en comparació amb un punt control, a més d’avaluar ne elsriscos per a la salut; mentre que el Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la UPC ha dissenyat, construït i desplegat un programa de control continuat d’episodis a través d’una xarxa de sensors en continu, que registraran els Compostos Orgànics Volàtils (COVs) en quatre punts de l’àrea urbana. Aquest programa permetrà realitzar un control químic en episodis d’olor/molèstia durant els pròxims anys al nostre poble. 

En aquest sentit, el web municipal ofereix un nou espai de visualització en directe de dades en línia, on es mostren les xifres que recullen els sensors instal·lats. Un apartat que es podrà consultar en aquest enllaç i que garanteix l’accés a la informació a tota la ciutadania. Actualment, ja es pot veure al portal de transparència.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one + sixteen =

Notícia anterior

Els treballadors de la neteja de Tarragona es mobilitzaran permanentment

Notícia següent

Reus Transport prohibeix l’accés de patinets elèctrics al bus urbà

Notícies relacionades