El Govern de l’Estat unirà Llevant amb el centre de Tarragona

Aquest nou projecte afecta un tram d'uns 11 quilòmetres de longitud

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Està a punt de fer-se un carril bici que unirà Llevant amb el centre de Tarragona. Aquest nou projecte afecta un tram d’uns 11 quilòmetres aproximadament, entre l’última glorieta de Via Augusta de l’N-340 i el límit amb la ciutat d’Altafulla.

El funcionament de l’A-7 ha fet que en aquest tram es redueixi el tràfic. Amb les moltes urbanitzacions i càmpings, els desplaçaments a peu i en bicicleta és el més habitual. És per això que es crearà un carril bici que arribarà fins al centre de Tarragona.

El projecte es començarà prop de la glorieta d’accés de sortida de la Via Augusta, la glorieta que dona accés a la zona de platges. Se seguirà per la banda lateral d’accés a l’estació de servei i passarà paral·lelament per l’N-340. També passarà per la Platja Llarga fins a arribar a la glorieta de la urbanització de Boscos. Aquí, el carril creuarà sota el ferrocarril i seguirà al costat de la via del tren per al costat mar, fins a arribar a la urbanització de La Móra. Al final del carrer, el carril seguirà pel pont del Camí de Tamarit i enllaçarà amb el traçat de la carretera N-340 fins al municipi d’Altafulla.

Segons indica el projecte, els cotxe es mouran un metre cap al costat esquerre per donar espai al carril dret per la rehabilitació de l’espai per a les bicicletes i vianants. El nou eix també tindrà balises lluminoses en la vora del costat de mar, a més de separadors de trànsit amb la carretera i una barana ecològica.

L’ampliació del pont del Francolí i la instal·lació de pantalles acústiques a l’A-7 són els altres dos projectes que finançarà Madrid, segons l’acord al qual van arribar totes dues parts.