Critiques a TV3 per no emetre el Concurs de Castells

"Esdeveniments culturals que es duen a terme a Tarragona o a les comarques tarragonines no reben la cobertura adequada per part de la televisió pública catalana", explica Viñuales

El diputat del PSC per Tarragona, Rubèn Viñuales, ha explicat aquest dimarts que el grup socialista ha entrat al registre del Parlament una pregunta en la qual es demana perquè la televisió pública de Catalunya no va emetre un seguiment en directe del Concurs de Castells que es va dur a terme aquest passat cap de setmana a Tarragona.

“Creiem que no és un incident puntual d’un dia, sinó que sistemàticament esdeveniments culturals que es duen a terme a Tarragona o a les comarques tarragonines no reben la cobertura adequada per part de la televisió pública catalana. És per això que també preguntem al Govern quina és la cobertura genèrica que du a terme TV3 a les comarques tarragonines, comparada amb la d’altres territoris del país”, ha argumentat el diputat socialista.

Ambdues preguntes del grup del PSC van adreçades a la comissió de seguiment de la corporació catalana de mitjans audiovisuals. Així mateix, Rubèn Viñuales ha contrastat aquesta actitud amb la “magnífica feina que va fer durant aquesta retransmissió del concurs de castells tant TAC 12 i la xarxa de televisions locals com els mitjans de comunicació de Tarragona.”

“Vam dir durant la campanya, i ho estem complint, que els diputats i diputades del PSC seríem la veu de Tarragona i de les seves comarques al Parlament. Crec, honestament, que a Tarragona no rebem el tracte que mereixem ni pel volum d’inversions de la Generalitat al territori –que s’ha reduït en dues terceres parts en aquests darrers 10 anys-, ni per la cobertura o el ressò que se’n fa als mitjans públics del país als actes o esdeveniments que tenen com a escenari les nostres comarques”, ha afirmat Viñuales.

“Sempre he defensat que els tarragonins i les tarragonines no som més catalans que ningú, però tampoc ens mereixem ser considerats com a ciutadans de segona. No som només un lloc on hi ha platges molt boniques o una gastronomia envejable –que també-, som una de les regions del país que té més oportunitats de creixement i de benestar social si fem les coses bé i si tant a l’Ajuntament de Tarragona com a la Generalitat de Catalunya hi ha lideratges clars que ajudin a sumar en aquesta direcció”, ha conclòs.