El Patronat Municipal de Turisme de Cambrils ha participat aquest cap de setmana en el Congrés Internacional de Turisme Gastronòmic, organitzat pel CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, centre adscrit a la Universitat de Barcelona i referent en formació turística i culinària.
El congrés, celebrat a Barcelona, ha reunit experts, professionals, institucions i destinacions gastronòmiques d’àmbit estatal i internacional per analitzar les tendències emergents del turisme gastronòmic i compartir models d’èxit que estan transformant el sector.
En aquest marc, el director del Patronat de Turisme de Cambrils, Vadim Koryagin, va intervenir com a ponent en una taula rodona de destinacions gastronòmiques, compartint escenari amb representants de Saragossa i València. Durant la seva exposició, Koryagin va detallar les bones pràctiques i projectes clau que han convertit Cambrils en una destinació gastronòmica líder a la Mediterrània.
Entre els elements destacats, va subratllar:
-
La col·laboració estreta amb el teixit gastronòmic local.
-
La promoció del producte autòcton cambrilenc.
-
La participació en xarxes estatals com “Saborea España”.
-
La integració de la gastronomia com a pilar estratègic del model turístic municipal.
Segons Koryagin, “Cambrils ha construït un model gastronòmic sòlid, arrelat al territori i reconegut pels visitants, que avança cap a un turisme més sostenible i experiencial”. També va reivindicar la importància de reforçar la col·laboració amb centres acadèmics i institucions per impulsar la innovació i la formació en aquest àmbit.
La participació en el congrés consolida el posicionament de Cambrils com una destinació gastronòmica de primer nivell, sustentada en la seva tradició pesquera i agrícola, la qualitat de la seva restauració i un ecosistema culinari que combina innovació i tradició.