Cambrils celebra les XII Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva verge extra

A banda de la Festa de l'Oli Nou, entre altres activitats destaquen les degustacions amb oli nou Mestral de 32 restaurants del municipi

20 d'octubre de 2025 a les 21:40h

Les XII Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva verge extra de Cambrils se celebraran del 31 d’octubre al 3 de novembre per presentar en societat el primer oli de la temporada de la Cooperativa Agrícola. Durant aquests dies, un total de 32 restaurants del municipi oferiran una degustació de pa amb oli nou Mestral com a aperitiu dels seus àpats.

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Promoció Econòmica, Patricia de Miguel; el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra, i el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jorge Gómez, han presentat aquest matí el programa de les jornades i han posat en valor aquest producte estrella de la dieta mediterrània reconegut a escala internacional. 

Klein ha afirmat que l’oli de Cambrils és conegut a tot arreu per la seva gran qualitat, ha destacat la importància de les jornades gastronòmiques per promocionar els productes de proximitat i ha reconegut l’esforç de la Cooperativa per modernitzar-se i estar sempre al dia amb actuacions com la recent remodelació de l’Agrobotiga.

La regidora de Promoció Econòmica, Patricia de Miguel, ha manifestat que és un orgull tenir un producte com l’oli verge extra de Cambrils i que el patronat municipal el porta a tot arreu on va a fer promocions turístiques. La regidora ha repassat el programa de les jornades, que inclou una ruta familiar per les oliveres, la tradicional festa de l’oli nou amb esmorzar popular i música en directe i una ruta cicloturística de 17 quilòmetres per conèixer de primera mà els camps d’oliveres del municipi i les degustacions als restaurants. A més, com a novetat, enguany s’ha organitzat una visita guiada en llengua de signes a la Cooperativa, amb la col·laboració de l’Associació de persones sordes de Cambrils.

Per la seva banda, el president de la Cooperativa, Pau Serra, ha explicat que enguany tenen una molt bona producció d’olives, i que preveuen batre rècords i superar els 5 milions de quilos de collita. Pau Serra també s’ha mostrat convençut que, com l’any passat, l’oli verge extra de Cambrils tornarà a aconseguir el guardó com un dels millors olis de Catalunya.

Finalment, el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils ha explicat que el seu alumnat és el futur de la gastronomia del país i, per tant, han de promocionar els productes de quilòmetre 0.  Per això, han ampliat la formació sobre l’oli i han treballat el menú que es podrà gaudir al restaurant pedagògic durant les jornades, combinant cuina catalana i innovació, amb l’oli com a ingredient protagonista.

 

Programa d’activitats

Les jornades començaran el dissabte 1 de novembre amb una ruta familiar per les oliveres, amb inscripció prèvia al correu info@coopcambrils.com o telèfon 977369511, que sortirà de l’Agrobotiga de la Cooperativa. És un recorregut a peu per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i tastar l’oli nou.

El programa continua el dissabte 22 de novembre amb la primera visita guiada amb intèrpret de llengua de signes a la Cooperativa, també amb inscripció prèvia, que compta amb la col·laboració de l’Associació de persones sordes de Cambrils.

Com és habitual, l’acte més destacat del programa serà l’esmorzar popular de la Festa de l’Oli Nou a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera Montbrió, km 2), que tancarà les jornades el diumenge 16 de novembre. A partir de les 9 hores, els i les assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d’oliva verge extra de la nova collita per només 5 euros, mentre gaudeixen de l’actuació musical de grup “Último Vinilo”, que farà un passeig per tots els hits dels anys 80 i 90.

Com a promoció, les persones que hagin comprat el tiquet de l’esmorzar tindran un descompte de dos euros a l’Abrobotiga per a la compra d’una garrafa de cinc litres o dues unitats de dos litres d’oli d’oliva verge extra.

Per tercer any consecutiu, el mateix diumenge 16 de novembre també s’ha organitzat una ruta cicloturística de 17 km per conèixer de primera mà els camps d’oliveres, que començarà al Museu Molí de les Tres Eres a 8 del matí i acabarà a la Festa de l’Oli Nou. Les persones interessades s’hi poden apuntar a través d’aquest formulari.

Els 32 restaurants que oferiran pa amb oli nou de la Cooperativa com a aperitiu del 31 d’octubre al 16 de novembre són Bec d’Or, Brisas de Mar, Cafè de la Tertúlia, Cal Tendre, Can Tabarés, Can Trapella, Casa Macarrilla, Denver, Duomo, Dallitaliano, El Capi, El Pescador, hiu, Kema, Keoke Bar, La Palmera de la Llosa, La Stiva, La taverna del Port, Les Barques, Les Fonts, Les 3 “Marias”, L’Original Experiències Gastronòmiques, Malcarat Bar, Marro Cafè, Maset, Miquel, Miramar, M10, Prik Thai, Reset Restaurant, Taverna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit