El Ball Parlat del Sant Crist de Salomó encara la segona representació

Avatar photo

El president de la Federació de Passions de Catalunya, Jordi Carapuig, ha destacat la qualitat interpretativa de l’espectacle i el seu muntatge tècnic

Foto: Pilar Bisa
El Ball Parlat del Sant Crist de Salomó ha recuperat les representacions a l’església aquest diumenge 1 de maig després de dos anys de funcions condicionades pandèmia. I ho ha fet amb molt d’èxit, tant pel que fa a assistència de públic, com en relació a les novetats que presenta la temporada. Un any en què, a més, es commemora el 50è aniversari de la darrera estructuració de l’obra, a instàncies de l’Institut del Teatre de Barcelona.
Unes 200 persones han gaudit de l’espectacle teatral d’arrels medievals, algunes d’elles veïnes i famílies del mateix poble de Salomó donat que era el cap de setmana fort de la Festa Major en honor a la Santa Creu, així com també d’altres poblacions d’arreu del Camp de Tarragona, principalment. A més, entre el públic s’ha comptat amb la presència del president de la Federació de Passions de Catalunya, Jordi Carapuig, que ha destacat “la qualitat interpretativa de tothom, dels ballets i del muntatge tècnic” així com “la magnitud del conjunt del Ball”.
Sobre les novetats del Ball Parlat que s’estrenaven aquest passat diumenge, la direcció de l’espectacle les ha qualificat de “tot un encert” després de la primera de les representacions d’enguany. Raimon Casals, Mestre del Ball, ha defensat la incorporació definitiva del paper del diable al tram final de l’obra, “de manera que es recupera el que estableix la tradició”.
Paral·lelament, el dia previ a l’inici de la temporada, el dissabte 30 de juny a les set de la tarda a Cal Cadernal, s’ha inaugurat l’exposició “El Ball del Sant Crist de Salomó 1972 – 2022. 50 anys de representacions a l’església”. Una mostra que es divideix en diversos àmbits, com per exemple les novetats que va comportar l’entrada a l’església, la projecció exterior que s’ha fet amb representacions a la catedral de Tarragona i a Montserrat, la feina de darrere l’escenari, l’espai de sociabilitat que significa, o el futur del Ball, etc. Es pot visitar cada cap de setmana de maig en horari de 19:00h. a 20:00h. els dissabtes i d’11:00h. a 14:30h. els diumenges.
El Ball del Sant Crist, declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, es representarà encara els diumenges 8, 15 i 22, a les 12 del migdia a l’església de Salomó. Les localitats són numerades. Per a més informació i reserves cal contactar al telèfon i Whatsapp 675 845 861 o al correu electrònic [email protected]. Les funcions d’enguany segueixen sent al mateix preu de sempre: 10 € l’entrada individual i descomptes de grup a partir de 15 persones. A més, l’organització ha signat novament un conveni amb restaurants locals amb la voluntat d’oferir paquets que combinen l’entrada d’accés a l’espectacle, menús a restaurants i visites guiades. Les ofertes es poden consultar al lloc web de l’entitat, www.balldelsantcrist.cat.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Calafell celebra aquest cap de setmana tres dies de Fira d’Abril

Notícia següent

Sant Feliu de Llobregat viu La Fira i la 64a Exposició Nacional de Roses del 6 al 8 de maig

Notícies relacionades