Aquesta és la millor tapa de Reus, guanyadora de la ruta "Mossegada Ganxeta"

Mohamed Lahmaidi, en representació del restaurant guanyador, ha expressat el seu agraïment pel suport rebut

01 de desembre de 2025 a les 16:19h
Actualitzat: 01 de desembre de 2025 a les 16:50h

L'Associació d'Empreses d'Hostaleria de Reus (AEH Reus), amb el suport de l’Ajuntament de Reus, ha presentat aquest dijous la tapa guanyadora del concurs popular organitzat en el marc de la ruta de tapes "Mossegada Ganxeta". Aquestes jornades, han reunit un total de 18 restaurants de la ciutat, que han oferit propostes culinàries basades en bolets i productes de tardor, destacant els sabors locals i de proximitat.

El "Fals Hot Dog" del restaurant El Castell, la tapa més votada

La tapa guanyadora d'aquesta edició ha estat la proposta del restaurant El Castell (plaça del Castell, 8), que ha obtingut prop d’un centenar de vots del públic. Anomenada “Fals Hot Dog”, la tapa consisteix en un hot dog de brioix farcit de cua de bou cuinada a baixa temperatura i bolets shiitake, acompanyat d’un allioli de mostassa antiga. Aquest plat ha captat l'atenció de molts amants de la gastronomia local, que han votat a través de l’app Mossegada Ganxeta.

El premi ha estat lliurat pel president de l'AEH Reus, Víctor Perales, qui ha destacat la importància de la iniciativa per dinamitzar la gastronomia local. Mohamed Lahmaidi, en representació d'El Castell, ha expressat el seu agraïment pel suport rebut: “Estem molt agraïts amb l’Associació per tirar endavant aquesta iniciativa, però no l’hauríem pogut guanyar sense el suport i el caliu que rebem dels nostres clients”.

Un certamen que fomenta la gastronomia de proximitat i creativitat

La ruta "Mossegada Ganxeta" ha estat dissenyada per donar a conèixer la creativitat dels xefs reusencs i la qualitat dels productes locals. Segons Víctor Perales, president de l'AEH Reus, “aquesta iniciativa és una oportunitat per cuinar amb bons productes de la nostra comarca com els bolets, l’oli, la patata o l’avellana i obtenir plats deliciosos”. Amb aquesta ruta, els restauradors han apostat per elaborar tapes originals, amb ingredients de temporada i de proximitat, creant una oferta gastronòmica única per a la ciutat.

Amb iniciatives com aquesta, Reus es posiciona com un dels punts clau en la gastronomia de la província de Tarragona. La ciutat compta amb una riquesa d’aliments locals que ofereixen els seus millors sabors als restaurants de la ciutat, des de les castanyes de les Muntanyes de Prades fins a les hortalisses de la comarca, passant per les olives que donen lloc a l’oli d’oliva verge extra reconegut internacionalment.

18 restaurants i una app per votar la millor tapa

Els restaurants participants en aquesta ruta inclouen establiments coneguts com El Racó JP, Flaps, Vermut Rofes, El Buidasacs, Koop Too, Xivarri, Soho By Tarraco, i molts més. Cada tapa ha estat acompanyada d’una selecció de begudes triades pels mateixos restaurants amb un preu fix de 6 €, la tapa amb beguda.

Els comensals han votat la seva tapa preferida a través de l’app Mossegada Ganxeta, on també poden consultar les propostes de cada establiment. 

Amb aquest tipus d’iniciatives, Reus continua sent un referent de la gastronomia mediterrània, amb un compromís ferm per la qualitat, la creativitat i la sostenibilitat en la restauració.