Altafulla rep suport pel programa ‘Servei de menjar a domicili per a la gent gran’

La regidoria de Gent Gran rep una aportació econòmica de 3.250 euros de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank

L’Ajuntament d’Altafulla ha rebut el suport de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank al seu programa ‘Servei de menjar a domicili per a la gent gran’ que té com a objectiu millorar l’alimentació de les persones grans adequada a la seva edat i salut. Fundació “la Caixa” aportarà 3.250 euros al projecte a través de CaixaBank.

El projecte ‘Servei de menjar a domicili per a la gent gran’ millora la qualitat d’alimentació de les persones usuàries ja que el menú s’adapta a la seva edat i salut.

En l’actualitat, aquest servei beneficia a una vintena de persones grans, i s’emmarca dins del programa d’envelliment actiu que desenvolupa un conjunt d’activitats que promou la regidoria de Gent Gran amb la finalitat d’optimitzar les oportunitats de salut física, mental i social que permeten a aquest sector de la població participar activament en la societat sense patir discriminació i gaudir d’una qualitat de vida bona i independent.

El coalcalde d’Altafulla i responsable de Gent Gran, Jordi Molinera, i el Director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez, han mostrat la seva satisfacció per la signatura de l’acord.

Per Jordi Molinera, aquesta aportació, “que s’ha incrementat en relació a l’any passat”, ajuda a seguir mantenint aquest servei a domicili de la persona beneficiària d’àpats equilibrats i saludables en adequades condicions de qualitat i higiene, a fi de garantir la cobertura de les seves necessitats nutricionals i que “cap persona es quedi enrere”.

En l’acte de signatura, hi han estat presents el coalcalde d’Altafulla i responsable de Gent Gran, Jordi Molinera; el Director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez, i el Director de l’Oficina de CaixaBank a Altafulla, Toño Viudez.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

D’aquesta manera, el 2020, s’ha col·laborat amb més de 8.500 projectes de 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l’envelliment.

Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, ha col·laborat amb1.700 projectes relacionats amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.