Un jove intenta asfixiar una anciana per a robar-li les joies

La Guàrdia Civil ha detingut a un jove de 20 anys acusat d’agredir a una octogenària, a la qual suposadament va colpejar i va intentar asfixiar en el seu habitatge de Torredelcampo (Jaén) per a robar-li totes les seves joies. El jove ha ingressat ja a la presó com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptatives i diversos delictes contra la propietat.

Va ser el passat 22 d’octubre quan es va denunciar davant la Guàrdia Civil que a primera hora del matí un individu jove, vestit amb roba esportiva fosca, va aprofitar la presència d’una dona octogenària a la porta del seu habitatge per a forçar-la a entrar en el domicili.

Ja a l’interior i “mitjançant una gran violència física”, li va sostreure totes les joies que portava, intentant a més asfixiar-la abans de donar-se a fugida i deixar-la mal ferida.

L’anciana va ser atesa pels serveis mèdics de la localitat, però finalment va haver de ser traslladada d’urgència a l’Hospital Neurotraumatológico de Jaén, on va quedar ingressada amb pronòstic greu.

Els agents van identificar al presumpte autor com un jove veí de Martos, que ja havia estat detingut en anteriors ocasions per la seva suposada vinculació amb quatre delictes contra la propietat. El jove era una persona coneguda per la Guàrdia Civil ja que la seva manera de procedir consistia a rondar per barriades de diferents poblacions pròximes a Jaén, sobretot Torredelcampo, Martos i Torredonjimeno, per a localitzar a persones d’avançada edat.

D’aquesta manera, aprofitava les tasques de neteja de portes i façanes dels seus habitatges per a introduir-se ràpidament a l’interior dels domicilis i sostreure tots els objectes de valor que trobava al seu pas. No obstant això, fins al cas de l’anciana de Torredelcampo, no havia utilitzat la violència amb les seves víctimes.

Amb la detenció s’han pogut recuperar la totalitat dels efectes sostrets i a més s’ha detingut a una veïna de Martos, com a presumpta autora d’un delicte d’encobriment ja que se l’acusa de ser la intermediària per a la venda dels efectes objecte del robatori.