Altafulla acull l’11a edició de la Jornada Tècnica EiG per al foment i la millora del cultiu del garrofer

Avatar photo
El municipi es convertirà així en la capital nacional de la garrofa amb la participació d’unes 200 persones

La Violeta acollirà el pròxim 11 d’abril l’11a edició de la Jornada Tècnica EiG per al foment i la millora del cultiu del garrofer, que organitza l’associació d’Empreses Innovadores de la Garrofa amb la col·laboració de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Tomàs Serra, i el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, Altafulla es convertirà en la capital nacional de la garrofa amb l’organització d’aquesta jornada que reunirà a responsables d’una vintena de companyies dedicades a la producció i distribució d’aquest fruit, i a unes 200 persones interessades en aquest producte i vingudes d’arreu de l’Estat des de comunitats com Catalunya, Andalusia o València.

El regidor de Comerç i Turisme, Tomàs Serra, ha celebrat la continuïtat d’aquesta aposta del consistori en la consolidació d’Altafulla com a capital nacional per al foment i millora del cultiu del garrofer. L’edil ha destacat el contingut del programa de la jornada “que inclou jornades tècniques, visites a plantacions de garrofers, demostracions culinàries i reunions amb industrials, al mateix temps, que donem a conèixer el nostre municipi amb una visita guiada a la Vila Closa que tancarà la programació”.

Entre els ponents destaquen el Dr. Joan Tous, enginyer agrònom, coordinador tècnic d’EiG, i coautor del llibre “El algarrobo (Ceratonia siliqua L)”; el Dr. Javier Álvarez, del Departament de Ciència Animal de la Universitat de Lleida; Miguel Angel Domene, responsable d’Alimentació i Salut de l’Àrea d’Innovació Agroalimentària del Grup Cooperatiu Cajamar, i els xefs Jordi Guillem, sots-campió mundial en gelateria, i Marcos Díaz, millor mestre artesà d’Espanya l’any 2023, entre d’altres.

A més, per a tots els assistents, se celebrarà un dinar a la plaça de l’Església amb un menú degustació especialment dedicat a la garrofa.  Les inscripcions segueixen obertes i s’han de tramitar a través del portal web d’EiG www.garrofa.org.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSC reivindica la seva capacitat de “pactar amb qui toqui en els temes importants”

Notícia següent

Vic enderrocarà el Mercat Municipal per construir el nou CAP Vic Nord

Notícies relacionades