A la venda el xalet ‘Villa Enriqueta’ de Salou

El preu de l'immoble puja fins al 3.500.000€.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El mític Xalet ‘Villa Enriqueta’ situat al Passeig de Jaume I de Salou està en venda, el mític edifici que va acollir el restaurant ‘Villa Alenxander’ busca compradors. El preu de l’immoble puja fins al 3.500.000€.

Segons la immobiliària que gestiona la seva venda ‘IadEspaña’ es tracta d’una casa senyorial a primera línia de mar que consta de 7 habitacions i 1086 metres quadrats. Al mateix anunci s’especifica que la casa, fins fa poc, albergava un prestigiós restaurant amb una terrassa amb vistes al mar. L’anunci segueix ”Actualment el restaurant ja no està operatiu, no obstant això, queda la cuina parcialment equipada podent retornar-li la llum i la lluentor que mereix”.

Infracció urbanística per part dels propietaris

L’any 2016 una sentència del TSJC anul·lava la llicència provisional i definitiva de l’activitat com a restaurant que li havia concedit l’Ajuntament de Salou a l’empresa TURISPATRIMONIAL SL,. La decisió del TSJC es basava en les irregularitats arquitectòniques detectades a la casa, considerada bé catalogat, al mateix temps que no s’ajustava al POUM del municipi. Va ser arran de l’anul·lació de llicències que l’empresa va demanar una indemnització de 4,2 milions d’euros per danys i perjudicis.

Finalment, el Jutjat Contenciós Administratiu nº2 de Tarragona va donar la raó a l’Ajuntament de Salou alhora que desestimava el recurs interposat per l’empresa propietària i encarregada d’explotar el restaurant ‘Villa Alexander’. En aquell moment l’alcalde de Salou, Pere Granados, mostrava la seva satisfacció amb el cas “finalment, s’atribueixen els danys reclamats a una acció irresponsable per part de la mateixa part promotora i executora del projecte d’obres, no respectant la normativa urbanística vigent referent a la protecció del patrimoni”