Controlat l’incendi de la Vespella i la Nou de Gaià, que ha cremat unes 30 hectàrees

18 dotacions terrestres dels Bombers continuen a la zona per evitar que el foc revifi i avanci

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a les 10.00 hores d’aquest dissabte l’incendi forestal que afecta els municipis de Vespella de Gaià i la Nou de Gaià (Tarragonès) i que ha cremat unes 30 hectàrees. 18 dotacions terrestres continuen a la zona per evitar que el foc revifi i avanci. L’incendi manté tallat un tram de 4,5 quilòmetres de la T-202, entre la Nou de Gaià i Salomó, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). El foc es va declarar a les 14.50 hores d’ahir divendres, va arribar a mobilitzar una cinquantena de dotacions dels Bombers -10 de les quals aèries- i va obligar a confinar durant unes hores la Vespella de Gaià i el nucli de Castell de Montornès, a la Pobla de Montornès.

Les flames avançaven amb força empeses pel vent de mestral amb ràfegues de 40 km/h i la gran la gran quantitat de combustible vegetal a causa de la sequera. A partir de les 17.00 hores, el foc va rebaixar la seva intensitat i es va poder donar per estabilitzat a les 18.41 hores, aixecant-se els confinaments a Vespella i Castell de Montornès. L’inspector dels Bombers, Ricard Expósito, va comentar que tot i les precipitacions dels últims dies, hi havia molta vegetació morta, combustible que ja no absorbeix la humitat”. Aquest fet va facilitar la ràpida propagació de l’incendi, a uns 1,5 km/h aproximadament.

Per aquest incendi es van arribar a mobilitzar 53 dotacions dels Bombers, 10 de les quals aèries, amb un total de 118 efectius. El foc va provocar el tall de la T-202 entre els km 7 i 8 (Nou de Gaià) i la T-211 entre km 6 i 7 (Pobla de Montornès). També es va interrompre la circulació a la R13 en ambdós sentits entre Salomó i Roda de Berà.