El Morell ha tornat a ser, durant quatre dies, l’epicentre de les arts escèniques al Camp de Tarragona. El municipi ha viscut, del 24 al 27 d’abril, la 10a edició del PrimaverArt, amb més de 20 propostes gratuïtes de clown, circ, dansa, música i teatre al carrer, pensades per a tots els públics i repartides per sis espais del municipi, i amb més d’una desena d’artistes i companyies d’arreu de Catalunya i d’altres punts de l’estat. Pel que fa al públic, es calcula que al voltant de 5.000 espectadors han gaudit de la mostra, amb una especial afluència de públic familiar.
“Ha estat una edició amb un ambient especial, i totes les companyies ens ho anaven dient, que s’han sorprès molt de la resposta de la gent i, sobretot, de la canalla”, afirma el regidor de Cultura i festes de l’Ajuntament del Morell, Miquel Roig. “Es nota que la vida cultural del nostre poble és molt rica, i tant la ciutadania morellenca com el públic de fora han creat un vincle molt proper amb els artistes en tots els espectacles”, exposa.
Des de l’organització també es valora molt positivament la novetat d’enguany de doblar els passis, matí i tarda o bé divendres i dissabte, de manera que “la gent s’ha repartit molt bé, no hi ha hagut aglomeracions en cap moment, i tothom ha pogut gaudir de totes les propostes”, continua el regidor. Així, fins i tot en les funcions amb entrada, no s’ha quedat gent fora, la qual cosa reivindica la bona gestió que s’ha fet en tots els sentits. I també cal destacar, a l’espai de food trucks, la col·laboració amb l’Associació Cultural Embruix, entitat local que ha millorat força la gestió d’aquesta zona amb la barra i les propostes musicals.
El públic, segons s’ha pogut copsar des de l’organització, ha gaudit especialment amb Susto, una hilarant comèdia de terror a càrrec de la companyia Maite Guevara; l’espectacle de circ artesanal d’Yldor Llach amb L’Y – Ànsia per volar; el clown gestual de Dudu Arnalot amb Forat; o la potent proposta Sóc, de Marta Sitjà, que va tancar el festival amb una celebració vibrant de la diversitat i la diferència.
Tot plegat, sense oblidar els artistes locals. D’una banda, La Fàbrica de Talents, que va donar el tret de sortida al PrimaverArt amb una mostra d’arts escèniques protagonitzada per joves artistes locals de l’Escola Municipal de Música El Morell, l’activitat de dansa de l’AMPA Ventura Gassol i l’INS El Morell. I, d’altra banda, la incorporació de la batucada de l’Associació Cultural Embruix, Batucats La Lluna, en unes actuacions que han estat “un bateig per a ells i sorpresa per al poble, que els ha rebut amb els braços oberts”, remarca Roig.
En definitiva, un desè aniversari que quedarà en la memòria de morellenques, morellencs i visitants durant una bona temporada, posant de manifest una cultura oberta, de carrer i per a tothom. Deu anys donant vida als espais públics del Morell a través de l’art, l’humor, la música i la creativitat.