Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Restauren 5 pintures murals gòtiques que s’exposaran a la catedral de Tarragona

Avatar photo

El Museu Bíblic tarragoní acollirà les obres del segle XIV durant deu dies i es podran visitar gratuïtament

Cinc pintures murals gòtiques, del segle XIV, s’exposaran a la capella del Corpus Christi de la catedral de Tarragona a final d’any, una vegada acabi el projecte de museïtzació d’aquest espai. Es tracta d’unes làmines extretes de les parets de l’església Santa Maria de Peralta, al municipi de Renau (Tarragonès), l’any 1948.

Des de llavors, han estat emmagatzemades i custodiades pel Museu Diocesà. Fa un mes, gràcies al mecenatge (15.000 euros) de la filantropa Chon Gómez-Monche Vives, es van poder restaurar. Aquest dijous, les obres es presentaran al públic en un acte al Museu Bíblic de Tarragona, on estaran exposades i es podran visitar de manera gratuïta durant deu dies, fins al pròxim 5 de febrer.

Les obres representen diferents escenes de l’antic i del nou Testament i es mostraran al públic aquest dijous coincidint amb la setmana de la Bíblia, com ha assenyalat el director del Museu Diocesà i del Museu Bíblic de Tarragona, Andreu Muñoz.

Els restauradors del taller MV Arte, Jesús Mendiola i Emma Zahonero, que s’ha encarregat de recuperar les pintures murals, destaquen que les obres tenien un estat de conservació prou bo, tenint en compte que durant anys havien estat en una església abandonada i sense sostre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 + 16 =

Notícia anterior

Les secretàries d’Estat Milà i Mas visiten l’associació Projecte Home Catalunya

Notícia següent

Se signa el contracte per a la concessió de l’Heliport Nacional

Notícies relacionades