Riudoms crea rutes escolars a la casa pairal de Gaudí per conèixer la infància de l’arquitecte

S'ofereixen als centres catalans que vulguin saber sobre el passat més desconegut de l'artista i descobrir la seva relació amb l'entorn del municipi

0
247

L’Ajuntament de Riudoms (Baix Camp) ha posat en marxa un nou programa pedagògic perquè els nens de les escoles del territori puguin conèixer la infància i l’origen del món creatiu de l’arquitecte Antoni Gaudí. La iniciativa, que alumnes dels centres del municipi ja han estrenat, s’engegarà de manera definitiva al gener. Es faran dues rutes dinamitzades a la casa pairal de l’arquitecte que se centraran en la seva infància. L’objectiu és oferir un producte complet, amb guiatge, sortides i dossier pedagògic, per a les escoles de Catalunya que vulguin conèixer el passat més desconegut de l’artista, entendre la seva obra i descobrir la relació de Riudoms i del seu entorn natural amb l’obra de Gaudí.
Les dues experiències estan adaptades per als dos cicles educatius. La ruta per a P5 i cicle inicial titulada ‘El nen Gaudí explorador’ són protagonistes els elements, els colors i les formes del territori. L’altra ruta, adreçada a alumnes de Cicle Superior, d’11 i 12 anys, s’anomena ‘Construïm la solució de Gaudí’ i se centra en la vida de petit del geni des d’un punt de vista més social, on l’entorn rural condicionarà el lema de vida del futur arquitecte. L’objectiu d’aquesta ruta-taller és que els alumnes busquin solucions als problemes que se’ls proposaran perquè els resolguin com ho hagués fet Gaudí.

Aquestes dues rutes dinamitzades ja entren en funcionament a tall d’assaig durant aquest mes de novembre i desembre. L’Ajuntament ha convidat diverses aules de l’escola Beat Bonaventura i de l’Escola Cavaller Arnau.

FER UN COMENTARI