Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Es presenta l’avantprojecte del nou Espai Jove de Vilanova i la Geltrú

Avatar photo

El projecte contempla la construcció d'un recinte multifuncional de 1.800 metres quadrats útils, que podria ser una realitat a finals de 2020

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat el compte enrere per a la futura construcció del nou Espai Jove de Vilanova i la Geltrú, que d’acomplir-se tots els terminis podria estrenar-se el novembre de 2020.

El regidor d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Medina, ha donat a conèixer l’avantprojecte d’aquest equipament que es construirà a la rambla de Sant Jordi, entre el CEM Isaac Gálvez i l’estadi de futbol dels Alumnes Obrers. El regidor, que durant la presentació ha estat acompanyat per dos membres de la Coordinadora d’Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú – La Sala, ha explicat que es tracta d’un projecte ambiciós, amb una gran vocació de ser un espai de trobada de persones joves, que sigui dinàmic i autogestionat pel jovent. “Una proposta treballada conjuntament amb la coordinadora per tal d’adaptar-se a les necessitats i demandes de les entitats que en formen part. Creiem que ha de ser un espai multifuncional, vertebrador de les polítiques de joventut, i un referent municipal i comarcal de la dinamització juvenil en àmbits com el lleure, la cultura, la formació o l’activitat física entre d’altres”.

Cèlia Olivares, representant de la coordinadora, també s’ha referit al nou Espai Jove, com un projecte que respon a la gran majoria de demandes del col·lectiu jove de la ciutat. “Fa més de deu anys que tenim aquesta demanda, i ens fa molta il·lusió veure que aviat serà una realitat perquè és una necessitat vital i bàsica per tots nosaltres, on hi veiem recollides les nostres aportacions” Suleyman Bah, també membre de la coordinadora, ha dit sentir-se content de veure que hi ha voluntat política per desencallar el tema “Hi ha hagut un important treball conjunt per fer possible un projecte que en dos anys serà una realitat. Creiem que la versatilitat de l’equipament és la clau perquè donarà resposta a les nostres necessitats, independentment de l’activitat que s’hi organitzi”.

L’avantprojecte planteja un edifici de 1.800 m² de superfície interior útil en dues plantes amb capacitat per a 1.200 persones dempeus i fins a 700 persones assegudes. A la planta baixa hi ha la sala gran de més de 832 m² i un sostre tècnic que garanteix la multifuncionalitat. A més, un escenari de tipus modular i les cortines separadores, permetran que la sala es pugui adaptar a diferents tipus d’esdeveniment. També hi ha previst que hi hagi una infermeria, un punt de trobada, sales de tallers, guarda-roba, lavabos, camerinos, despatxos i magatzems, a més del vestíbul on es podran realitzar actes de petit format. Pel que fa a la primera planta s’hi construiran cinc bucs d’assaigs, sales de reunions, i lavabos.

A l’Espai Jove s’hi podran organitzar concerts i festivals de música, espectacles de dansa, circ o teatre, projeccions de cinema, assajos de grups musicals, activitats infantils, tornejos i activitats esportives i/o físiques, exposicions, xerrades, cursos i tallers, així com activitats relacionades amb el calendari festiu de la ciutat de gran afluència (Carnaval, Festa Major, nadal …) fires de mostres i mercats de petit i mitjà format, o activitats de promoció i dinamització del sector empresarial, entre moltes altres activitats.

La titularitat de l’Espai Jove serà municipal i el lideratge anirà a càrrec de la Regidoria de Joventut. És proposta una gestió mixta participada, mitjançant una junta gestora. “Prendrem com a referència el model de funcionament mixt que s’utilitza als centres cívics i aprofitarem l’experiència positiva de gestió de la Nau del Museu del Ferrocarril i la comissió de gestió de les activitats a la via pública”.

Pel que fa als terminis, el regidor Jordi Medina ha explicat que dimarts aprovaran per Junta de Govern l’avantprojecte executiu i funcional, i que en paral·lel es redactarà el projecte de viabilitat econòmica. La voluntat del govern és poder aprovar la licitació durant el Ple Municipal del mes de gener. A partir de l’aprovació se seguirà amb el calendari previst que preveu que l’Espai Jove pugui entrar en funcionament el novembre de 2020.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Música i pintura es fusionen aquest dissabte al Centre Cultural Miramar de Sitges

Notícia següent

Riudoms crea rutes escolars a la casa pairal de Gaudí per conèixer la infància de l’arquitecte

Notícies relacionades