Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Riudoms crea rutes escolars a la casa pairal de Gaudí per conèixer la infància de l’arquitecte

Avatar photo

S'ofereixen als centres catalans que vulguin saber sobre el passat més desconegut de l'artista i descobrir la seva relació amb l'entorn del municipi

L’Ajuntament de Riudoms (Baix Camp) ha posat en marxa un nou programa pedagògic perquè els nens de les escoles del territori puguin conèixer la infància i l’origen del món creatiu de l’arquitecte Antoni Gaudí. La iniciativa, que alumnes dels centres del municipi ja han estrenat, s’engegarà de manera definitiva al gener. Es faran dues rutes dinamitzades a la casa pairal de l’arquitecte que se centraran en la seva infància. L’objectiu és oferir un producte complet, amb guiatge, sortides i dossier pedagògic, per a les escoles de Catalunya que vulguin conèixer el passat més desconegut de l’artista, entendre la seva obra i descobrir la relació de Riudoms i del seu entorn natural amb l’obra de Gaudí.
Les dues experiències estan adaptades per als dos cicles educatius. La ruta per a P5 i cicle inicial titulada ‘El nen Gaudí explorador’ són protagonistes els elements, els colors i les formes del territori. L’altra ruta, adreçada a alumnes de Cicle Superior, d’11 i 12 anys, s’anomena ‘Construïm la solució de Gaudí’ i se centra en la vida de petit del geni des d’un punt de vista més social, on l’entorn rural condicionarà el lema de vida del futur arquitecte. L’objectiu d’aquesta ruta-taller és que els alumnes busquin solucions als problemes que se’ls proposaran perquè els resolguin com ho hagués fet Gaudí.

Aquestes dues rutes dinamitzades ja entren en funcionament a tall d’assaig durant aquest mes de novembre i desembre. L’Ajuntament ha convidat diverses aules de l’escola Beat Bonaventura i de l’Escola Cavaller Arnau.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es presenta l’avantprojecte del nou Espai Jove de Vilanova i la Geltrú

Notícia següent

La Paeria rep el Premi Meninas per la seva lluita contra la violència de gènere

Notícies relacionades