Calafell engega un debat públic per elaborar el pla contra les violències sexuals

La primera sessió de discussió serà la setmana vinent, de forma virtual

L’Ajuntament de Calafell posa en marxa la setmana vinent un debat públic, com a continuació i dels treballs d’elaboració d’un pla contra les violències sexuals en els espais festius i el lleure nocturn. Un cop acabada l’enquesta que s’ha fet en les darreres setmanes, s’enceta una fase de discussió pública que, de moment, serà virtual com a mesura de prevenció contra la Covid-19.

L’Ajuntament impulsa aquest procés conjuntament amb l’Agència Catalana de Joventut, i amb la col·laboració de l’Observatori Noctà[email protected] Aquesta entitat feminista, especialitzada en l’abordatge de les violències sexuals en contextos d’oci i consum de drogues, dinamitzarà les sessions de debat.

La primera d’elles es farà entre els dies 17 i 18 de juny, segons la disponibilitat de les persones participants, a través de videoconferència. Preguem a les persones interessades que confirmin la seva participació a través de l’enllaç https://forms.gle/WKHF99Q3GAu31fGeA. Aquesta primera sessió estarà dedicada al marc teòric i a la diagnosi general de la qüestió.

Hi haurà una segona sessió en la qual es presentaran els resultats de la diagnosi realitzada a Calafell i es prioritzaran els eixos del pla d’actuació. I la tercera sessió, abordarà ja les propostes concretes d’acció per a aquest pla d’actuació i es debatrà sobre l’estratègia de comunicació per a la prevenció de les violències sexuals. Properament s’informarà de les dates d’aquests altres dues sessions.

A les trobades estaran convidades totes aquelles persones del territori que vulguin participar-hi, posant especial èmfasi en aquells col·lectius o persones que tenen implicació i desenvolupen activitats relacionades amb aquesta temàtica. En particular, les que porten temps treballant-hi des d’una perspectiva de gènere i feminista, o bé les afectades directament per les accions que es puguin dur a terme per intervenir en els espais festius.

L’Ajuntament recorda que les desigualtats de gènere i les violències associades troben en els espais d’oci un clima de major impunitat. I que en els darrers anys s’està visualitzant com en aquests espais, ja siguin públics durant les festes majors o privats en locals de lleure, passen moltes de les agressions sexuals a dones. Els col·lectius feministes, prèviament, i ara les administracions públiques, estan posant sobre la taula la necessitat de dotar-se de recursos tècnics més específics per abordat aquesta greu problemàtica.

Si voleu ampliar qualsevol informació del projecte, podeu escriure a [email protected]