El Castell de Ribes es convertirà aquest proper diumenge 16 de novembre de 2025 al migdia en l’escenari del primer festival gastronòmic del municipi, GASTRORIBES, una cita que reunirà vins, gastronomia, música i tradició en un ambient festiu i de proximitat.
L’esdeveniment està organitzat pel Gremi d’Hostaleria i Turisme del Garraf, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l'escola d'hostaleria Sitges de l’Institut Joan Ramon Benaprès, entitats, restaurants i cellers locals.
L’acte, que tindrà lloc al Castell de Ribes des de les 12 del migdia fins a les 3 de la tarda, vol posar en valor els productes de proximitat i la riquesa culinària i vinícola local amb receptes elaborades pels restaurants dels municipi, tant de Ribes com de les Roquetes, i maridatges amb vins dels cellers de Sant Pere de Ribes en un entorn on s’uneixen paisatge, gastronomia i enoturisme. A més, contribuirà a fomentar i enfortir la col·laboració i sinèrgies entre restauradors, elaboradors i teixit associatiu.
També es farà un homenatge a la gastronomia històrica local i hi haurà música en viu i diverses sorpreses que completaran el programa d’activitats. És un acte obert a tota la ciutadania amb entrada gratuïta.
En l’apartat de restauració i gastronomia hi participen Marboa, El Secreto Ribes, La Taverna de la Vila, La Terraza del Factor, La Nova Premsa, La Industrial Pizzeria, Entre Tapes i l’entitat Els Xulius. Pel que fa als vins i productors locals hi seran presents els cellers Vega de Ribes, Puig Batet, Clos Lentiscus, Torre del Veguer, Vinya del Sastre, Can Pagès i Can Mironet.
Gastroribes vol convertir-se en un punt de trobada anual per als amants del bon menjar i el bon vi, a la vegada que en un aparador del talent gastronòmic i vitivinícola del municipi.