Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

La Xarxa Santa Tecla incorpora la cirurgia endoscòpica lumbar per al tractament de lesions de columna

Avatar photo

Aquesta tècnica evita la cirurgia oberta i requereix menys temps de quiròfan

La Xarxa de Santa Tecla ha incorporat aquest 2022 una nova tècnica quirúrgica, la discectomia lumbar endoscòpica, per intervenir les lesions lumbars de la columna de la població del Tarragonès i el Baix Penedès. Aquesta tècnica, que es du a terme en un reduït nombre d’hospitals de Catalunya, evita la cirurgia oberta i requereix menys temps de quiròfan, de manera que és menys invasiva per al pacient. El postoperatori és més lleu i es redueix la possibilitat de possibles infeccions. A més, el pacient té menys dolor, perquè la incisió que fa l’especialista per arribar a la lesió –normalment una hèrnia discal, una estenosi o un quist sinovial–, és només d’uns 8 mil·límetres. Això també fa que es produeixi menys sagnat i s’eviten cicatrius grans, aspectes que afavoreixen la ràpida recuperació.
A la Xarxa Santa Tecla l’encarregat de les cirurgies endoscòpiques de columna és el Dr. Christian Schinder, que es va incorporar al servei de Traumatologia de l’Hospital del Vendrell el passat mes de març. Schinder és cofundador del centre especialitzat Innospine i compta amb més de sis anys d’experiència en la pràctica d’aquest tipus de cirurgia en centres de referència com l’Hospital del Mar, l’Hospital de Barcelona, la Clínica del Remei, l’Avantmèdic de Lleida, el Parc Salut de Barcelona i el Sana Kliniken d’Alemanya.
Els pacients que compleixen les condicions per ser tractats amb aquesta tècnica són operats a les instal·lacions de l’Hospital del Vendrell, que treballa conjuntament amb l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona mitjançant la Unitat de Columna de la Xarxa Santa Tecla. Aquesta àrea, que està integrada per professionals dels serveis de traumatologia i altres especialitats d’ambdós hospitals, és l’encarregada de l’atenció i la resolució de la patologia de la columna vertebral de la població, ja sigui a través de tècniques ambulatòries (tractament del dolor amb medicació o infiltracions) com quirúrgiques (discectomia endoscòpica lumbar, microcirurgia cervical, descompressió i artròdesi lumbar, biòpsies, vertebroplàstia lumbar, etc.).
Des del mes de març, la Unitat de Columna de la Xarxa Santa Tecla ha donat resposta a més de 300 casos de pacients amb lesions de columna a les nostres comarques. Aquesta tipologia de lesions són cada vegada més habituals entre la població, fins al punt que en l’actualitat el 45% de les derivacions preferents des de l’atenció primària cap als serveis de traumatologia dels hospitals del Vendrell i de Santa Tecla són per patologia de columna vertebral.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de cent propostes per a la construcció del nou pavelló de Cambrils

Notícia següent

L’incendi de Constantí provoca picors de gola als treballadors del polígon

Notícies relacionades