Vilafranca del Penedès acull una nova oficina de DNI i passaport

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, i el director general de la Policia, Francisco Pardo, han inaugurat aquest dilluns la oficina de documentació d’espanyols i estrangers a Vilafranca del Penedès (Barcelona), segons un comunicat.

Aquesta oficina, situada a la planta baixa d’un local de la Ronda de Mar de la localitat, atendrà als més de 100.000 habitants de la comarca de l’Alt Penedès, i treballarà amb cita prèvia.

L’oficina comptarà amb 7 funcionaris, quatre dels quals formen part del Cos Nacional de Policia –un subinspector i tres agents– i la resta són funcionaris dels cossos generals.

Es pretén cobrir tres llocs de treball per gestionar el Document Nacional d’Identitat (DNI) –es tramitaran uns 81 DNI diaris–, i hi haurà una ocupació per tramitar passaports i dues per dur a terme els tràmits comunitaris i d’estrangeria.

Fins al moment, les necessitats d’aquests municipis es cobrien amb unitats mòbils, els funcionaris de les quals es desplaçaven periòdicament per atendre les peticions d’expedició del DNI.

Teresa Cunillera ha posat en valor la feina dels funcionaris i les policies nacionals, i ha destacat “la importància de digitalitzar l’administració, amb l’impuls del DNI electrònic, a més d’acostar els serveis públics a la ciutadania.”