Sant Sadurní instal·la plaques fotovoltaiques a la coberta del pavelló de l’Ateneu

L'actuació s'inclou en un pla per a la modernització del model energètic municipal i de millora de la sostenibilitat i eficiència dels equipaments

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquesta setmana s’està completant el treball d’instal·lació de 78 mòduls de plaques fotovoltaiques a la coberta del pavelló de l’Ateneu de Sant Sadurní d’Anoia que integren un pla per a la modernització del model energètic municipal i de millora de la sostenibilitat i eficiència dels equipaments.

La nova instal·lació s’ha concentrat a un dels laterals de la nova coberta del pavelló, que es va rehabilitar fa dos anys i mig, i on es va reforçar l’estructura en previsió de la futura col·locació d’aquestes plaques de generació d’energia solar.

Aquesta inversió ha comptat amb un pressupost de gairebé 30.000 euros + IVA i s’inclourà en la tramitació de subvencions com una de les millores en les obres de remodelació del pavelló que compten amb el finançament dels fons europeus Next Generation.

 

Properes instal·lacions fotovoltaiques

S’estima que aquestes plaques puguin generar un pic superior als 42 kw i que l’energia generada es destini principalment a l’autoconsum. Una vegada es legalitzi i es rebi el certificat per iniciar l’abocament d’energia a la xarxa, i amb els càlculs de consum realitzats, es preveu que puguin cobrir pràcticament la meitat de la despesa energètica diària de la instal·lació. També es compensaran amb la companyia elèctrica els excedents de producció que les plaques generaran durant les hores de sol i en què el pavelló no tingui demanda o aquesta sigui inferior a la produïda.

Abans que finalitzi aquest any, els serveis tècnics municipals contemplen que es pugui impulsar una segona fase d’inversió en energia fotovoltaica, amb una doble instal·lació al CEIP La Pau, per cobrir les necessitats d’autoconsum d’aquest centre i de l’escola bressol L’Espurna, ubicada al costat, i un altre desplegament de plaques al Centre Cultural de la plaça Nova.