Sant Sadurní d’Anoia obrirà el nou Cava Centre el 27 de novembre

L'espai museístic es reformula amb una proposta més immersiva

La reforma del centre d’interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia es podrà visitar a partir del 27 de novembre. Reconvertit com a Cava Centre, l’espai museístic abandona les explicacions a través dels plafons estrenats fa deu anys i oferirà una visita més immersiva per conèixer la història i curiositats de la beguda insígnia del municipi.
Al mateix temps, el nou Cava Centre aprofundi-rà en la Festa de la Fil·loxera. L’espai va tancar portes l’1 de juny per començar les obres, amb previsió que la reforma estaria enllestida a mitjans de setembre. Finalment, però, el projecte s’ha endarrerit i l’estrena arriba coincidint amb la Festa Major del municipi. Hi haurà jornades de portes obertes amb reserva prèvia fins el 3 de desembre.
Les obres per transformr el centre d’interpretació del cava han costat 400.000 euros, finançats a parts iguals entre l’Ajuntament i els fons europeus FEDER. La reforma és un projecte que el con-sistori va anunciar a finals del 2019 amb previsió que d’estrenar el nou espai un any més tard. L’esclat de la covid-19, però, va desmuntar tots els plans.

Abans de la pandèmia, l’espai rebia prop de 4.000 visitants anuals. Ara la intenció és multiplicar aquesta xifra, i convertir el Cava Centre en un dels principals reclams del municipi, junt amb l’oferta comercial i gastronòmica.