L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca reobre portes

L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca tornarà a obrir de nou amb la finalització de l’estat d’alarma. L’equipament va quedar tancat el 14 de març arran de la pandèmia de la COVID 19. Una vegada superada la fase 2 de la desescalada i oberta la possibilitat de circulació de la ciutadania, estan començant a arribar les primeres reserves.

Tot i que s’espera que mica en mica es vagi normalitzant l’activitat de l’allotjament, el tancament ha suposat la cancel·lació o reprogramació d’unes 2.500 pernoctacions.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explica que l’equip del servei de Joventut tenia moltes ganes de reobrir l’equipament “per continuar donant servei a les entitats de Vilafranca i continuar amb el pla d’increment d’usos turístics engegat fa un any”. Medialdea afegeix que s’ha dissenyat un pla de reobertura “per garantir les condicions sanitàries i la seguretat de les persones usuàries”.

Dani Saez, responsable de l’Alberg, comenta que “el pla segueix les disposicions legals i les recomanacions d’organismes com l’Instituto para la Calidad Turística Española o l’Agència Catalana de la Joventut en matèria d’instal·lacions turístiques, juvenils i d’activitats de lleure educatiu”.

Entre les mesures que s’aplicaran, hi ha l’adquisició dels material i epi’s, la desinfecció i neteja a fons tot l’alberg, canvis en els usos dels espais com el jardí per esmorzar, la reorganització dels serveis d’alimentació, la limitació d’aforament, i la reconfiguració de les habitacions per guanyar distàncies de seguretat.

D’altra banda, hi ha mesures organitzatives com nous protocols de neteja, el canvi de roba de llit cada 3 dies, l’avançament del registre de viatgers o la “quarantena” de 24h de les habitacions en els canvis d’usuaris per garantir-ne la neteja i la desinfecció.

A les persones usuàries només se’ls demanarà que portin mascareta i que segueixin les pautes d’higiene i distància personal que regeixen per qualsevol altra activitat.

Les reserves es poden fer, com sempre, a través de Xanascat (xanascat.cat/reserves), per correu electrònic alberg@vilafranca.cat i per telèfon 93 818 03 30.