Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

El Centre Excursionista del Penedès presenta la 17a edició de la Marxa de resistència 7 Cims

Avatar photo

L'esdeveniment tindrà lloc el 6 de juny adaptada a les condicions sanitàries

Aquest migdia s’ha presentat al claustre de Sant Francesc la 17a Marxa de resistència 7 Cims, organitzada pel Centre Excursionista del Penedès (CEP), amb la presència dels representants dels Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Torrelles de Foix i Pontons.

Tal com explicava el membre del CEP, Andreu Clemente, la marxa va ser creada per donar a conèixer l’entorn del vessant penedesenc de la serralada pre-litoral i que en una sola jornada “es puguin trepitjar set cims dels més destacats i als del Penedès històric, algun dels quals voreja els 1.000 m d’altitud. És una prova no competitiva de resistència individual per camins de muntanya que s’ha de fer en un temps limitat. El recorregut és circular, senyalitzat i amb controls de pas. La sortida i l’arribada és a Torrelles de Foix”. Clemente ha recordat que l’any passat es va haver de suspendre la cursa i, que davant les peticions d’alguns esportistes i les ganes de fer activitats de les entitats excursionistes, “vam decidir tirar endavant l’edició d’aquest any, però amb alguns canvis significatius. Seguint els protocols i per reduir la presència de col.laboradors, la prova comptarà amb menys participants, ments distància de recorregut i sense avituallaments sòlids. També s’ha retardat un mes la data de la cursa, de principis del maig al 6 de juny, perquè hi hagi més gent vacunada”. Hi haurà punts d’avituallament únicament d’aigua, aquesta edició no serà puntuable per al circuit Català de Caminades de Resistència, se seguiran els protocols de seguretat en tot moment, i “la realització de la prova anirà condicionada a la situació sanitària del moment i podrà ser suspesa si les autoritats sanitàries així ho determinen”, ha conclòs Clemente.

Per la seva banda, des de l’organització tècnica de la prova, Francesc Osuna explicava que per aquesta edició la inscripció de participants es redueix a 300, la sortida serà esglaonada entre les 7.30 i les 8h des de la plaça Nova de Torrelles de Foix, els participants tindran 12 hores per realitzar-la, la distància total serà de 46,6 km i 3.582 m de desnivell acumulat. Hi haurà 5 controls de pas en el circuit i 4 punts d’aigua que seran fonts més 3 avituallaments de líquid al Pla de Manlleu, Montagut i Castellar. “El circuit estarà tot senyalitzat i, a causa de la reducció de la distància, no es passarà per Aiguaviva i la zona del Montmell. En canvi, sí que es tornarà a passar pel cim de Solanes, en substitució del Montmell”, ha explicat Osuna.

Les inscripcions seran exclusivament online a través de la web del Centre Excursionista del Penedès entre el 3 i el 30 de maig o fins a assolir els 300 inscrits. El mateix dia de la cursa no s’acceptaran inscripcions. Si per causes sanitàries s’hagués de suspendre la prova, es retornarà la totalitat de l’import d’inscripció. El lliurament de dorsals es farà els dies 4 i 5 de juny al local del CEP.

Per part dels representants municipals, l’alcalde de Pontons, Josep Tutusaus, agraïa el fet que la prova, que transcorre per 7 municipis de 4 comarques “serveix per donar a conèixer pobles i municipis amb un entorn privilegiat”. El regidor d’Esports de Torrelles de Foix, Ferran Carbó, també veia com “un honor  rebre la 7 Cims un any més. Això demostra que l’esport és segur. Cal trencar una llança en favor de la gent que organitza aquestes proves no competitives”. Finalment la regidora d’Esports de Vilafranca, Anna Doblas, celebrava que hi torni a haver “il.lusió per organitzar esdeveniments esportius, adaptats a les circumstàncies. És important que no ens aturem, que es visualitzi que les activitats són segures, sobretot a l’aire lliure. La 7 Cims és una eina de promoció del territori, que donar a conèixer el gran jardí que tenim al Penedès”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Terrassa posa en marxa TransRassa d’inserció laboral del col·lectiu LGTBIQ+

Notícia següent

La rambla de l’Hospital Sant Joan exposa “10 anys de gestió ambiental”

Notícies relacionades