L’Ajuntament de Vilafranca dona suport a la mobilització de dissabte

La mobilització de dissabte tindrà lloc a les 11h al polígon Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos

Imatge de l'Ajuntament de Vilafranca. ACN

D’acord amb la moció aprovada àmpliament pel ple municipal celebrat el passat 22 de setembre, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès dona suport a la mobilització convocada per aquest dissabte 3 d’octubre pels sindicats CCOO i UGT en defensa dels llocs de treball a les empreses Saint Gobain, Robert Bosch, Alfisa i d’altres empreses i per un futur del Penedès amb treball digne, amb indústria, amb economia productiva i sostenible.

 

L’alcalde Pere Regull considera l’hipotètic tancament d’aquestes empreses “molt perjudicial per a la indústria al Penedès i traumàtic per als treballadors i les seves famílies que durant molts anys han fet un esforç per al manteniment de les empreses i fins i tot s’han rebaixat els sous per fer-les viables” . L’alcalde ha explicat que la Generalitat està disposada a “aportar recursos econòmics perquè les plantes es puguin mantenir aquest any perquè la situació econòmica per la crisi de la COVID-19 ha de millorar”.

 

L’alcalde espera que una part els fons europeus que arribaran serveixin per reconvertir i mantenir el teixit empresarial i els llocs de treball i es mostra esperançat que els contactes amb les empreses-mare puguin tenir resultats. Pere Regull considera que cal establir plans de reindustrialització del Penedès i alhora facilitar que les empreses s’hi vulguin establir. “No és senzill. Són moments complicats però el Penedès està en una ubicació immillorable pel que fa a comunicacions i Catalunya en els darrers anys ha captat molta inversió estrangera. Hem d’aconseguir que aquestes empreses que volen tancar també ho vegin així”, afirma Regull.

 

La mobilització de dissabte tindrà lloc a les 11h al polígon Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos.