L’Escola d’Enoturisme de Catalunya va participar la setmana passada a FITUR, una de les fires internacionals de turisme més rellevants que se celebra a Madrid, amb la presentació de la ponència titulada “Generant competitivitat al sector de l’enoturisme a través de la formació professionalitzadora”. L’acte va ser conduït per Gerard Domingo, director de l’escola, i Begoña Fernández, coordinadora de Turisme i estudis internacionals. Va comptar també amb la presència de la regidora d’Educació i Turisme, Gemma Romeu.
Durant la sessió, es va analitzar com la formació professionalitzadora es pot convertir en un pilar fonamental per millorar la competitivitat i sostenibilitat del sector enoturístic. Els ponents van destacar la importància de conèixer les necessitats del mercat i de treballar per desenvolupar competències específiques que responguin a les demandes actuals i futures. Així mateix, es va posar èmfasi en com la innovació i la sostenibilitat són claus per crear models enoturístics d’èxit.
Les dades i conclusions presentades en la ponència s’han extret del Wine Travel Observer, el primer estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya. Aquest estudi pioner ofereix una radiografia completa del sector i permet identificar les necessitats, oportunitats i tendències que contribueixen a reforçar la competitivitat del territori com a destinació enoturística de referència.
La ponència també va subratllar la importància d’oferir una formació que no només millori la qualitat del servei, sinó que també fomenti la diferenciació del sector. Aquesta estratègia, segons els experts, permetrà generar experiències úniques que augmentin l’atractiu de les destinacions enoturístiques i les converteixin en referents a escala nacional i internacional.
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya també va ser a l’acte de presentació oficial de Catalunya, Regió Mundial de l’Enogastronomia. Aquesta distinció reconeix el potencial de Catalunya com a destinació líder en el camp de l’enogastronomia, reforçant el paper del territori en l’escena internacional.
Amb aquesta intervenció, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya reforça el seu compromís amb la capacitació de professionals que impulsin el sector enoturístic des d’una perspectiva global, sostenible i innovadora. La institució és un punt de referència en la formació especialitzada en aquest àmbit, contribuint a consolidar Catalunya com una destinació líder enoturística.
La participació a FITUR és una mostra més de l’aposta de l’Escola d’Enoturisme per portar el coneixement i les bones pràctiques al màxim nivell, generant sinergies entre professionals i institucions per a un futur prometedor en el turisme del vi.