Una negligència mèdica i administrativa deixa cec un veí del Vendrell

Va ser atés a l’Hospital del Vendrell i el no haver-lo posat en llista per operar-lo ha acabat en una situació horrible i molt dolorosa

Imatge de Venanci Sebares. Foto: Lourdes Meroño

El Venanci Sebares és veí del Vendrell i una negligència de l’Hospital del Vendrell li ha deixat totalment cec. El Venanci té cataractes als dos ulls i aquest mes de juny ja quasi no veia res. Al mes de juny van anar a la consulta per tal que l’operessin i tot i que els hi van dir que en quatre dies el trucarien, aquesta trucada no es va produir. En veure que els dies passaven i passaven, la seva dona va trucar i la gran sorpresa va ser quan els hi van dir que no sortia a la llista per operar-lo. A partir d’aquí comença un autèntic calvari, tornen a l’hospital però sense cap resposta, malgrat i les queixes que van posar i que, el seu metge de capçalera demanava que fos urgent. Els dies segueixen passant fins que a mitjans del mes d’agost es va quedar totalment cec. Decideixen anar a l’Hospital Joan XXIII i a l’informe indiquen que li operin de forma preferent, però clar “al mes d’agost no operen”. Tornen a posar una queixa i a principis del mes de setembre li donen visita. Però ja sabien el que tenia i com havia empitjorat.

Infinitat de trucades i queixes

La seva dona Mª José ha explicat a La Ciutat del Baix Penedès que trucava i quan deia el nom del se home la penjaven, que fins i tot van fer una queixa a direcció i li van dir tota classe de mentides per tal de no assumir la seva culpa. Només és quan el dia 3 d’octubre que va trucar a la Tecla que, van contactar amb ella des de l’Hospital del Vendrell per operarlo el pròxim 17 d’octubre. Però tot i així han fet una última reclamació a l’ICS.

“Em sento molt malament”

Venanci ho està passant molt malament, quasi no surt de casa i els dies se  li fan molt llargs. Està deprimit, plora, té vergonya de menjar amb les mans, sent impotència i assegura que la sensació de no poder veure és horrorossa. A més, depén totalment de la seva dona perquè no pot sortir sol i quan surten, els sorolls i la inseguretat li fan molta angoixa.
Venanci assegura que “això que ens han fet és un maltracte humà i psicològic, ja que si t’has equivocat el normal és posar-hi remei. Som persones”. Just abans de perdre totalment la visió, la seva afició era llegir però abans de quedar-se cec havia de posar la lletra a 72.
No és normal que unes cataractes deixen cec a una persona i tot i que s’estima sigui reversible, encara haurà de passar cec quasi un mes més fins que recuperi la vista.