La justícia dóna la raó a l’ajuntament del Vendrell per haver anul•lat el contracte de l’Escola de Música

El motiu de l'anul·lació va ser que l'ajuntament va detectar un increment inassumible del cost de les quotes acordades inicialment en perjudici del consistori vendrellenc

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El ple ordinari d’aquest passat dijous 29 de juny, va donar compte de la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona, en la qual dóna la raó a l’ajuntament del Vendrell per haver anul·lat, el març del 2015, la del contracte de l’Escola Municipal de Música Pau Casals en detectar que donava com a resultat un increment desproporcionat de les quotes anuals acordades i que suposava un greu perjudici per a l’ajuntament.

Cal recordar que amb la modificació, el cost de l’obra s’incrementava de 4.6 milions d’euros fins a 6,4 milions d’euros i el termini d’execució quedava en 35 anys. El cost total, però, afegint-hi els càlculs de manteniment i interessos, pujava fins als 44,5 milions d’euros, una xifra del tot desproporcionada. A més, des del punt de vista formal, s’havia comprovat com a l’expedient de modificació de l’any 2009 s’havien omès dos tràmits essencials: no hi constava cap informe del que era interventor municipal en aquell moment, que era obligat pels efectes econòmics que es causaven, ni tampoc no es va demanar informe a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, un tràmit que és obligat per llei quan la modificació és superior al 10% o a 6M€, com és en aquest cas. Per aquests motius, el Ple va decidir iniciar l’expedient de revisió d’ofici per declarar nul de ple dret l’acord del 2009 en què s’aprovava la modificació.

L’empresa adjudicatària va presentar recurs i, ara, la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona l’ha desestimat. L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va mostrar la seva satisfacció per veure com l’actuació de l’ajuntament ha estat avalada pels tribunals, tot i que va explicar que l’empresa encara pot presentar recurs al TSJC i al Tribunal Suprem.