Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

La pujada del subsidi d’atur ja és real

Avatar photo
La quantia a percebre augmenta els primers sis mesos

El Consell de Ministres aprova aquest dimecres la reforma del subsidi d’atur, elevant la quantia de la prestació i ampliant col·lectius beneficiaris.

La reforma torna a la mesa, després de caure el passat gener amb els vots en contra de PP, Vox i Podemos. Ara, la proposta pactada amb els sindicats és d’una pujada de 90 €, arribant als 570 € mensuals aproximadament -els sis primers mesos-. S’ha pactat elevant el percentatge de l’indicador de rendes múltiples (IPREM) al 95%. Aquest percentatge baixarà els següents sis mesos al 90%, sent després el 80% (fins a arribar als 30 mesos).

Més accés al subsidi

Es permetrà l’accés al subsidi als menors de 45 anys sense responsabilitats familiars, als treballadors eventuals agraris, a les persones treballadores transfrontereres de Ceuta i Melilla i qui acrediti períodes cotitzats inferiors a 6 mesos i manquen de responsabilitats familiars.

La reforma permetrà cobrar el subsidi mentre es treballa per compte d’altri, sempre que el salari percebut no superi els 18.900 bruts anuals. Els canvis en aquestes prestacions entraran en vigor en novembre d’aquest any.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El xoc frontal entre un autobús i un cotxe deixa diversos ferits

Notícia següent

La remullada de Tarragona diu adeu després de 24 edicions

Notícies relacionades