Detenen dos germans de Roda de Berà per diversos furts i una estafa al Vendrell

Els arrestats actuaven amb el suport d’un tercer home, denunciat pels mateixos fets

Imatge de recurs dels Mossos d'Esquadra. (Cedida)
Els Mossos d’Esquadra han detingut al Vendrell dos germans, de 40 i 42 anys i veïns de Roda de Berà, com a presumptes autors d’un delicte continuat de furt i una estafa. En el marc de la mateixa investigació, la policia també ha denunciat un tercer home, de 41 anys, per haver cooperat amb ells. La detenció va ser dilluns 17 de juny, si bé els fets es remunten al 30 d’abril i 1 de maig. Aquells dies, un dels dos arrestats es va endur diversos productes de dos establiments d’alimentació del nucli del Vendrell i un altre de Coma-ruga. Els furts van ser amb l’ajuda del tercer home denunciat, que acumula 25 antecedents per delictes patrimonials, entre ells sis furts. El valor de tots els aliments que van robar amagats sota la roba superava els 500 euros.
Poc després, el 3 de maig, els dos germans van actuar conjuntament en un restaurant del Vendrell d’on van endur-se 1.500 euros en efectiu amb el suport del seu col·laborador. Dos d’ells van distraure al responsable de l’establiment mentre el tercer lladre prenia els diners de la caixa i del pot de les propines.

Aquell mateix dia, els tres homes van fer una despesa de més de 100 euros amb una targeta de crèdit que havien pres de dins d’un vehicle. Ho van fer amb pagaments a sis establiments per imports inferiors als 20 euros cadascun, de manera que esquivaven haver d’utilitzar el número secret de la targeta.

Un cop arrestats, els dos germans van quedar en llibertat amb després de declarar a comissaria, si bé es va fixar l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.