Declaren nuls pagaments de l’Ajuntament del Vendrell per 2 milions

La sentència assenyala que s'abonaven factures corresponents a contractes vençuts o a contractes menors que havien de requerir una licitació

Un jutge ha anul·lat un total de 19 decrets d’alcaldia de l’Ajuntament del Vendrell amb els quals s’havien fet pagaments que sumen 2 milions d’euros. Segons ha fet públic el grup municipal Som Poble – ERC, la sentència considera il·legals diversos decrets referents a pagaments de l’any 2016, amb els quals s’abonaven factures corresponents a contractes vençuts o a contractes menors que havien de requerir una licitació.

Entre els serveis hi ha la neteja viària, la gestió de les piscines municipals, la grua, vigilància, manteniment d’ascensors o les escoles bressol. La demanda de nul·litat la va presentar la delegació del govern espanyol a Tarragona arran de dos decrets amb informes negatius de l’interventor municipal.

Som Poble-ERC ha detallat que el Jutjat del Contencios Administratiu 2 de Tarragona va donar la raó a la Delegació en primera instància el maig de 2019. L’Ajuntament va presentar recurs. però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va desestimar-lo a l’abril del 2021 i la sentència s’ha considerat ferma des del setembre passat i s’ha condemnat l’Ajuntament a pagar 2.000 euros de despeses judicials.

El grup municipal independentista ha reclamat la celebració d’un ple extraordinari per tractar els efectes de la sentència i ha avisat que actualment hi ha pagaments que se segueixen fent amb aquest sistema, ara declarat nul. Segons la formació, els últims dos anys i mig el govern ha pagat amb informes negatius de la intervenció municipal més de 7.000 factures d’uns 500 proveïdors per un valor aproximat de 20 MEUR.

Des del govern, l’alcalde Kenneth Martínez ressalta a l’ACN que la sentència “anul·la diversos tràmits administratius del 2016”, de manera que considera que el cas es limita a “una qüestió de procediments, que ara es corregiran”. Respecte la petició del ple extraordinari, diu que aquest se celebrarà properament ja que la sol·licitud l’han presentat el número de regidors mínims.