Desmantellen una plantació de marihuana amb 1.500 plantes en un immoble de Cunit

Una operació de la Guàrdia Civil amb la Policia Local ha permès localitzar plantes repartides arreu de l'habitatge

Una plantació de marihuana interior. CEDIDA

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local de Cunit (Baix Penedès), ha desmantellat una plantació de marihuana a l’interior d’un immoble situat en aquesta localitat amb 1.525 exemplars i detenir dues persones, d’una mateixa família i a qui s’acusa d’un delicte de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a mitjans de 2021 quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que en un habitatge allunyat del centre del municipi es podria estar cultivant il·lícitament marihuana, i va contactar amb la Policia Local, que també disposava de la mateixa informació. L’immoble, de més de 600 metres quadrats, s’havia llogat al 2018 per un import superior al de mercat.

A més, s’havia manipulat la instal·lació elèctrica, fet que feia evident que s’hi podia estar cultivant marihuana. Per aquest motiu, es va procedir a sol·licitar a l’autoritat judicial el corresponent manament d’entrada i escorcoll, que va permetre localitzar en el seu interior quatre habitacions dedicades exclusivament al cultiu de marihuana.
Les plantes es trobaven en avançat estat de creixement, i hi havia una instal·lació elèctrica amb elements electrònics de darrera generació, amb el que aconseguien un òptim creixement i floració de les plantes.

Els detinguts són un home i una dona d’entre 60 i 65 anys, que després de prestar declaració en les dependències oficials, van ser traslladats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell, que en va decretar la seva llibertat.