Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Tortosa obté 1,5 M€ per a la construcció del pavelló esportiu del Rastre

Avatar photo

L'alcaldessa Meritxell Roigé remarca que s'iniciarà un projecte que portarà més activitat al barri

El projecte dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) inclouen una partida d’1,5 milions d’euros per a la construcció del pavelló esportiu al barri del Rastre, a Tortosa. És el resultat de l’esmena negociada pel diputat i exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, per poder fer possible el projecte previst a l’antic col·legi dels Josepets. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha explicat que, a través del diputat a Madrid, l’Ajuntament va sol·licitar estos fons, que serviran per a la construcció d’un pavelló que ha qualificat com a “molt important, per tota l’activitat que generarà al barri i la dinamització que comportarà, i a la vegada també per respondre a les necessitats esportives que té la ciutat per poder disposar de més equipaments”, ha detallat Roigé.

L’alcaldessa ha recordat que al març del 2019 van anunciar l’acord amb la Germandat dels Sacerdots Operaris, pel qual van cedir l’ús de les instal·lacions de l’antic col·legi de Sant Josep, conegut popularment com a Josepets, amb vista a poder-lo destinar a activitats de caire social, cultural i esportiu. “Això ens permetrà obrir els Josepets a la ciutat, i fer que hi haja més activitat al Rastre”, ha insistit. “Estic molt satisfeta que la negociació de l’esmena per part de l’exalcalde haja prosperat. En els últims anys hem actuat urbanísticament a tots els carrers del nucli antic i hi hem situat diversos equipaments, però este nou pavelló també ens permetrà tornar a donar vida a un equipament amb molt valor sentimental per a molta gent de Tortosa, un objectiu que també compartim amb l’associació de veïns del Rastre”, ha assenyalat l’alcaldessa.

De la seua banda, l’exalcalde Bel apunta que els 1,5 M€ aconseguits “segurament esdevenen la inversió més important aconseguida per a la ciutat a través d’una esmena als PGE en els últims anys”. En este sentit, ha recordat que al 2011 ja es va aconseguir un milió d’euros per a Tortosa, a través d’una esmena de l’aleshores diputat Jordi Jané, que va servir per a l’urbanització dels carrers de l’eixample del Rastre, que havien quedat fora de l’àmbit d’actuació del Pincat.

L’alcaldessa ha apuntat que ara l’Ajuntament iniciarà la redacció del projecte per tal de determinar les diferents fases de l’execució.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desmantellen una plantació de marihuana amb 1.500 plantes en un immoble de Cunit

Notícia següent

Mor un obrer de 25 anys en caure-li una paret damunt

Notícies relacionades