La renovada Casa de la FM ja ha estat visitada per unes 8.000 persones i presenta noves activitats adreçades als escolars

Les activitats tenen una durada d’una hora i mitja i el preu és de 3 euros per infant

Aquest migdia el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, acompanyat pel cap del Servei de Cultura, Àngel Hom i de la responsable del servei educatiu de VINSEM, Laia Pérez, han presentat les noves propostes educatives que des de la Casa de la Festa Major s’oferiran aquest curs als centres escolars.

Ricard Rafecas ha fet un balanç molt positiu dels primers 10 mesos d’obertura de la renovada Casa de la Festa Major, després que a principis de novembre de l’any passat obrís novament les portes a públic. Unes 8.000 persones han visitat la casa, entre ells 29 grups escolars i 5 grups familiars. El regidor ha agraït a VINSEUM el “paper important que ha jugat, unificant la gestió i optimitzant recursos” i al públic en general, que “ens ha fet arribar les seves demandes i suggeriments que ens ajuden a millorar l’edifici, l’espai expositiu, etc.”.

Pel que fa a les propostes educatives, des d’aquest mes de setembre s’ofereixen 4, una per a cada cicle: Infantil i cicles inicial, mitjà i superior de Primària. “L’objectiu és que tots els infants hi puguin participar, sigui quin sigui el grau de coneixement de la Festa Major, oferint una visió global de la Festa i diferenciant-ho de les activitats que puguin fer a l’aula. Volem potenciar la creativitat i el treball en grup”, ha dit Laia Pérez.

Així, per a educació infantil s’ofereix el taller de sensibilització “Fem sonar la festa”, per a cicle inicial de Primària el taller de descoberta i expressió artística “La Festa i jo”, per a cicle mitjà l’activitat de descoberta i joc simbòlic “(Des)muntant la Festa” i per a cicle superior  l’activitat “A cada època la seva Festa”.

Les activitats tenen una durada d’una hora i mitja i el preu és de 3 euros per infant.