Segur de Calafell tindrà un centre comercial i una zona d’equipaments públics

L’acord es va aprovar per majoria absoluta del ple amb els vots favorables de PSC, PP, UAM, ERC i el regidor no adscrit.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que facilitarà la instal·lació d’un centre comercial a l’avinguda Brasil, a la zona central del nucli de Segur de Calafell. L’acord amb la propietat dels terrenys, es deu al fet que operadors del sector de l’alimentació estan interessats a obrir un supermercat en aquest indret del municipi, on l’activitat comercial és gairebé inexistent.

A la vegada, es crearà una zona d’equipaments públics que inclourà la cessió a l’Ajuntament d’un 45% del terreny afectat, que connectarà amb el terreny de l’antiga plaça de toros de Segur, després de ser adquirida arran d’una sentència judicial. L’altre 55% del terreny d’aquesta operació urbanística serà per a l’activitat comercial.

El terreny està situat al costat de l’Institut La Talaia, i està ocupat per velles naus industrials, la major part en desús, i un espai obert degradat.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha recordat que “al centre de Segur hi ha actualment una població de tot l’any molt diferent de la de segona residència de temps enrera i, és més, en uns 70 quilòmetres de carrers hi ha només un establiment d’alimentació. El veïnat ha d’agafar el cotxe per a les compres més bàsiques i fer un senyor desplaçament”.

Segons Ferré, “quan aquest centre comercial d’alimentació es materialitzi, molts ciutadans podran anar caminant a comprar, o fer un viatge molt més curt que ara. I a més, es crearan llocs de treball durant la construcció i després quan funcioni”.