Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

L’Ajuntament remet al jutjat les diligències del cas del gos mort

Avatar photo

A més, denuncia a la persona propietària per incompliment de la normativa d’animals de companyia

Imatge de Shaitan al terra mort a causa dels tres trets dels agents de la policia local de Calafell. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Calafell ha remés al jutjat les diligències obertes pel cas del gos mort aquest divendres al carrer Empúries, a la urbanització Les Brises. Recordem que un agent de la Policia local va haver de fer servir la seva arma per defensar-se de l’escomesa de l’animal. A més, ha denunciat administrativament la persona propietària per incompliment de l’ordenança de tinença d’animals, ja que el gos no estava inscrit ni disposava de xip, ni es complien altres obligacions que tenen els amos de mascotes.

Els testimonis recollits a la zona on van passar els fets coincideixen en qui era la persona propietària del gos, tot i que aquesta ho nega. És més, aquesta persona, amb motiu d’una intervenció policial anterior el setembre passat per queixes del veïnat, es va identificar com a tal, segons consta en l’informe d’aquell servei.

Les diligències instruïdes avalen que l’agent de la Policia local va actuar en defensa pròpia. Testimonis recollits a la zona confirmen que el gos va voler mossegar a les cames l’agent, que aquest es va voler protegir darrera del cotxe patrulla i que l’animal el va seguir escometent, mentre intentava mossegar-lo un altre cop. L’agent es va anar enretirant pel carrer per evitar l’atac, fins que es va trobar acorralat ambl’animal intentant mossegar-lo de nou. Usar l’arma reglamentària va ser l’últim recurs.

L’Ajuntament considera que si aquest gos hagués estat degudament atés, i no campant pel carrer, sense lligar i sense morrió, no s’hauria arribat al que ha acabat passant. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha manifestat avui que “lamento la mort del gos i sento molt que l’agent hagués d’actuar per protegir la seva integritat física”. L’alcalde ha conclòs que “en això que ha passat ara, i que és ben desgraciat, hi ha uns causants d’aquesta situacio que ara volen defugir qualsevol responsabilitat”.

Ferré ha afegit que “tinc mascotes, les estimo i les cuido. I m’he fet un tip de treballar com a alcalde en pro dels animals al nostre municipi. Fins i tot m’han amenaçat per denunciar gosseres il·legals… A mi no em poden dir que no estic per aquest tema. Tampoc em poden dir que la Policia local no ha treballat molt i bé salvant animals en tota mena de situacions i ha intervingut a les gosseres il·legals per protegir els gossos que hi estaven en pèssimes condicions”.

L’Ajuntament vol recordar que en aquest mandat ha impulsat diverses iniciatives en pro dels animals, com crear nous equipaments d’esbarjo per a gossos, censar i protegir les colònies de gats i crear una regidoria de protecció dels animals. A més, està enllestint un centre d’acollida i adopció per a gossos. “De debò algú creu que no tenim cap interès en la vida i el benestar dels animals?”, ha dit Ferré.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ataquen el pàrquing La Pedrera mentre no hi havia vigilant

Notícia següent

Un detingut per maltractar la seva parella a l’interior d’un vehicle al Vendrell

Notícies relacionades