Dimecres, 17 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Calafell talla el subministrament d’aigua a les cases ocupades il·legalment

Des del mes d'octubre ja s'han fet més de 20 actuacions en habitatges amb "ocupacions conflictives"

Pla obert d’un operari de la companyia d’aigua de Calafell tallant el subministrament a un dels habitatges ocupats il·legalment al municipi. Imatge del dimecres 11 de desembre de 2019. (Horitzontal)
L’Ajuntament de Calafell (Baix Penedès) continua aquesta setmana la seva ofensiva contra l’ocupació il·legal de cases tallant el subministrament d’aigua. Les actuacions van començar a l’octubre i, de moment, ja s’han eliminat 23 connexions il·legals que els ‘okupes’ havien fet per abastir-se de la xarxa pública. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat a l’ACN que s’ha començat per aquells casos on s’ha detectat una “ocupació conflictiva”, on més enllà del consum fraudulent s’hi ha registrat “incivisme i violència animal o de gènere”. Durant els últims 2 anys la policia local i els serveis socials han elaborat un document on es classifiquen les ocupacions per tal d’evitar que s’actuï en habitatges ocupats per usuaris dels serveis socials.
Els talls d’aigua és l’única manera que ha trobat el consistori calafellenc per evitar aquestes ocupacions, ja que la gestió del servei d’abastiment d’aigua és pública a diferencia del que passa amb la llum. El pla contra l’ocupació il·legal es va posar en marxa el mes d’octubre i des d’aleshores, ja s’han eliminat 23 connexions fraudulentes a la xarxa d’aigua. L’ajuntament de Calafell ja va avançar el passat mes d’agost que actuaria només contra els ‘okupes’ que no accepten l’ajut dels serveis socials, així com altres tipologies d’ocupació que no tenen res a veure amb la necessitat.

Aquesta setmana els talls han continuat en dues cases del carrer Margarida de Segur de Calafell. Els operaris de Sorea, que és l’empresa que gestiona el servei municipal d’aigües a Calafell, es personen davant dels habitatges ocupats acompanyats de la policia local, per detectar en quin lloc els inquilins s’han connectat a la xarxa il·legalment. Quan han trobat el punt, l’eliminen i l’anul·len cobrint-lo de formigó per evitar que es pugui fer una nova connexió. En algun cas, però, segons ha explicat l’alcalde Ramon Ferré, els ocupes han reincidit i els operaris han hagut de tornar per tallar una nova connexió.

La majoria d’aquests habitatges ocupats són unifamiliars, propietat d’entitats bancàries i estan ubicats a les urbanitzacions més allunyades del nucli urbà, com al sector de Segur de Dalt, a Segur de Calafell. L’alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha especificat que molts dels inquilins il·legals d’aquestes cases només venen el cap de setmana per fer “una ocupació de segona residencia”. Farré comenta que en molts casos s’ha detectat un consum elevat d’aigua perquè “aprofiten per omplir la piscina i banyar-se”. A més, el govern local les defineix com a “ocupacions conflictives”, perquè generen malestar als veïns per “l’incivisme” que provoquen el inquilins.

La previsió del govern municipal de Calafell és continuar amb aquestes actuacions fins a finals d’any i quan s’acabin de fer les cases unifamiliars a les urbanitzacions també s’actuarà en edificis ocupats, segons ha avançat Ramon Ferré.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Jaume Casañas: “Zona Baixes Emissions (ZBE), el col·lapse del model Barcelona”

Notícia següent

VÍDEO| Unes 300 dones participen a la performance “Un violador en el teu camí” a Lleida

Notícies relacionades