Gairebé 19.000 persones són cridades a les urnes a Calafell

Diversos col·legis electorals han canviat d’ubicació, cercant espais amplis i ventilats

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un total de 18.875 ciutadans i ciutadanes són cridats a les urnes aquest diumenge, 14 de febrer. Són eleccions per escollir un nou Parlament de Catalunya, però també els comicis més excepcionals que hem vist en les nostres vides. Les mesures de seguretat per prevenir contagis de la Covid-19 faran que visquem una jornada electoral molt diferent a les que coneixíem.

On més notarà tothom la diferència és en la ubicació dels col·legis electorals. Seguint les instruccions de les autoritats sanitàries i de Protecció Civil s’han buscat espais molt més amplis i amb sostres alts, per garantir distàncies i ventilació. Aquests espais compten, a més, amb diferents accessos per poder separar entrades i sortides.

Els canvis són els següents:

–El col·legi de la llar d’infants Els Terrossets es trasllada al gimnàs de l’escola del Castell.

–El col·legi de les dependències municipals de la Platja es trasllada al centre cívic Cinema Iris.

–El col·legi de Cal Bolavà passa de l’edifici de vidre al celler.

–El col·legi de l’Institut Camí de Mar passa al gimnàs de l’escola Santa Creu.

–El col·legi de l’escola Mossèn Cinto Verdaguer passa del vestíbul al gimnàs.

–El col·legi de les dependències municipals de Segur es trasllada al pavelló Jaume Vilamajó.

El lloc on ha d’anar a votar cada ciutadà figura en la targeta censal que tothom ha d’haver rebut al seu domicili. A més, l’Ajuntament té un aplicatiu per trobar l’adreça del col·legi electoral introduint-hi el DNI. El trobareu en aquest enllaç.

Franges horàries

Es recomana anar a votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori, si bé s’apel·la al sentit comú, a la bona voluntat i a la responsabilitat de cadascú per fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària general.

La distribució dels votants per franges és la següent:

–09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.

–12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.

–19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19.00 per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L’autoritat competent els podrà demanar la seva presentació.