Els Col·legis Electorals de Blanes, coberts per policies i personal de seguretat sanitària

Els caps de la Policia Local de Blanes i Protecció Civil coordinen l’operatiu electoral, que està en marxa des de les 6 del matí

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Al llarg de la Jornada Electoral d’aquest diumenge, al marge de garantir el dret a poder votar, també s’ha de tenir coberta la protecció i seguretat en tots els àmbits, i especialment en aquesta ocasió la sanitària. Pel que fa a la vigilància i protecció policial, està coberta per la presència durant tot el dia d’un agent de la Policia Local o dels Mossos d’Esquadra, que han estat assignats perquè cobreixin cadascun dels 16 Col·legis Electorals que hi ha a Blanes.

En el cas de la Policia Local de Blanes, a banda de les seus electorals de les quals s’encarrega de manera directa, també es farà una vigilància dinàmica a la resta, estant especialment amatents a haver d’actuar en qualsevol tipus d’incidència, perquè la jornada electoral no es vegi destorbada. Els agents de la Policia Local de Blanes s’han posat en marxa en l’habitual torn de les sis del matí, començant una feina que s’allargarà fins ben tard, un cop acabin els escrutinis a tots els col·legis.

Responsables de Seguretat Sanitària dels Col·legis Electorals

D’altra banda, en cada Col·legi Electoral de Blanes també hi ha la presència activa del personal que s’encarrega de la seguretat sanitària. L’Ajuntament de Blanes ha contractat els serveis d’una empresa especialitzada perquè tingui cura tant de la seguretat interna de la seu com del seu exterior, amb un total de 36 persones coordinades pel cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, qui està en contacte permanent amb el cap de la Policia Local, Joan Garcia.

El personal de l’exterior controla l’accés ordenant els votants, organitzant les cues i el flux de persones. Un cop a dins, es vetlla perquè es mantinguin les distàncies de seguretat, assegurant l’entrada i sortida dels accessos correctes, per evitar la formació d’aglomeracions. També garanteixen la prioritat d’accés d’aquelles persones que pertanyen a col·lectius vulnerables, així com que tothom compleixi amb l’obligació de dur la mascareta posada en tot moment.