Calafell instal·la plaques fotovoltaiques al pavelló Joan Ortoll

Aposta per la sostenibilitat, però també per l’estalvi econòmic

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
SONY DSC

Les plaques fotovoltaiques del sostre del pavelló Joan Ortoll de Calafell ja estan instal·lades.

En els pròxims dies començaran a generar energia. I l’electricitat produïda serà consumida per aquest mateix equipament, però també podrà nodrir el consum d’altres instal·lacions municipals properes.

Tota l’energia produïda podrà destinar-se a altres equipaments que estiguin en un radi de 500 metres de distància. Per exemple el camp municipal de futbol Joan Rios, la comissaria de la Policia local o la Masia del Vilarenc, seu dels serveis locals d’ocupació.

Aquest ús podrà donar-se també quan s’instal·lin els altres dos sistemes de plaques fotovoltaiques previstos actualment: el de les cobertes del Mercat Vell i de l’escola El Castell, que també tenen a prop oficines i dependències municipals.

L’Ajuntament preveu anar ampliant la instal·lació de plaques solars a altres edificis municipals. El nucli de Segur serà objectiu prioritari. Segons un estudi realitzat, la superfície utilitzable pot arribar a generar fins a 100 quilovats de potència.

L’aposta per les energies renovables es basa en criteris ambientals i de sostenibilitat, sense obviar que reduir el cost del consum elèctric és important, més encara des que les tarifes es van disparar temps enrere.