Tàrrega fomenta els valors pedagògics de la música dins del Pla Educatiu d’Entorn

Interpretació de la cantata “Llum i fosca” amb més de 300 alumnes de l’Escola Municipal de Música i centres de primària de la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Tàrrega fomenta la música com a valor pedagògic per als infants. En el marc del Pla Educatiu d’Entorn, la capital de l’Urgell ha impulsat amb èxit un concert de gran format que ha aplegat la participació de més de 300 alumnes de diversos centres d’ensenyament. Es tracta de la cantata per a cor i orquestra ‘Llum i fosca’ interpretada per l’Escola Municipal de Música (EMMT) junt amb les veus d’alumnes de 3r de primària de cinc centres de la ciutat: Escola Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Maria Mercè Marçal, Pia i Vedruna. L’acte va tenir lloc ahir dimecres 31 de maig a l’Espai MerCAT, on es van concentrar mig miler d’espectadors.

La peça, composada per Ramon Andreu (música) i Laia Terré (lletra), ja s’estrenà l’any 2018 en el marc del 40è aniversari de l’EMMT. El 2019 es va repetir l’experiència, que enguany s’ha renovat amb noves veus i participació. Ramon Andreu ha tornat a exercir de director mentre que aquesta vegada s’ha afegit Paquita Balcells a la narració entre les diferents parts de la composició. El fil argumental té com a protagonistes una cuca, una papallona i un mosquit, i es desenvolupa de nit fins a l’albada.

Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega, va donar la benvinguda al públic i va destacar l’esforç col·lectiu que ha suposat la preparació de l’espectacle. “El Pla Educatiu d’Entorn és un bon exemple del treball en xarxa al nostre municipi”, va assenyalar.