Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat el nou cartipàs municipal

Avatar photo

Estructurat en 8 regidories, pretén accentuar les polítiques socials i mediambientals

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat el nou cartipàs municipal, el qual organitzarà la tasca de l’Equip de Govern durant el present mandat. El document és fruit d’una entesa de govern assolida entre els grups municipals d’ERC, CUP i PSC, tal i com ja s’informà anteriorment. El cartipàs, aprovat en sessió extraordinària celebrada el 13 de juliol, ha rebut els vots favorables tant d’ERC, CUP i PSC com els de Junts per Tàrrega. L’organigrama fixa les atribucions de la gestió de les àrees municipals als 9 regidors que formen el Govern local, integrat pels grups municipals d’ERC, CUP i PSC.

Tàrrega distribueix el cartipàs municipal en un total de 8 regidories, que desplegaran un ampli ventall de polítiques socials d’atenció integral a les persones, transició energètica, noves infraestructures i promoció del municipi. Feminismes, habitatge, món rural o cultura seran altres eixos d’actuació. Entre les novetats destaca la potenciació de les polítiques per facilitar la transició energètica, el suport a la pagesia, la lluita contra el despoblament o l’accés a l’habitatge, segons ha detallat l’alcaldessa. La configuració del cartipàs “continua garantint una gestió eficaç, àgil i transparent de l’ens a la vegada que evoluciona cap a una major sensibilització vers temes socials i mediambientals”, ha assenyalat la primera edil.

Alhora, Pijuan ha posat en valor la “voluntat de fomentar el diàleg i l’entesa amb l’oposició”. En aquest sentit, es reactiva la Junta de Portaveus, que es reunirà un cop al mes per tractar temes destacats a nivell municipal. De la mateixa manera, totes les Comissions Informatives que fixa el cartipàs (13 sumant les permanents i especials) estaran formades per membres dels quatre grups amb representació al consistori.

El cartipàs també estableix cinc tinències d’alcaldia (el mateix nombre que en les dues anteriors corporacions), distribuïdes de forma transversal entre les dues forces de l’Equip de Govern. Les cinc tinences d’alcaldia, juntament amb l’alcaldessa, integraran la Junta de Govern Local.

n el decurs de la mateixa sessió també ha rebut llum verda el règim de retribucions, indemnitzacions i assistències dels càrrecs electes de la Corporació Municipal. La proposta també prosperà per unanimitat. Segons fixa el document, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, així com la regidora Alba Castellana i l’edil Miquel Nadal, tindrà dedicació exclusiva mentre que la resta de membres de l’Equip de Govern tindran dedicació parcial. En relació a l’anterior mandat, s’ha fixat una retribució de 25,44 euros/hora per l’alcaldia i de 16,54 euros/hora per als membres de l’Equip de Govern d’ERC i PSC i de 13,5 euros per als regidors de la CUP (per motivacions internes del propi partit).

Laia Recasens Elias tindrà una dedicació parcial del 70%; Silveri Caro Cabrera, del 55%; Núria Robert Ferrer i Jordi Badias Solans, del 40%; Teresa Arbonés Tost, del 15%; i José Luis Marín Ruiz, del 5%. Les retribucions per assistència als òrgans col·legiats i comissions informatives s’han actualitzat tenint present l’increment de l’IPC des del 2011, any en què es va fer la darrera actualització, i queden fixades en 138 euros/Ple; 55 euros /Junta de Govern Local; i 55 euros/comissions i Junta de Portaveus.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one × 1 =

Notícia anterior

Empreses i estibadors del Port acorden un augment de plantilla per posar fi al conflicte

Notícia següent

L’Ajuntament del Catllar aprova l’Inventari de camins municipals d’ús públic

Notícies relacionades