Tàrrega va obrir ahir dissabte les portes de la Firacóc 2023 – 35è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, plataforma gastronòmica de la Festa Major. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, aquest gran aparador de la coca de recapte concentra una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT fins avui diumenge 14 de maig. Hi són presents les varietats tradicionals del cóc urgellenc compartint espai amb receptes que incorporen ingredients innovadors. La Firacóc també ofereix al públic altres especialitats de fleca dolça i salada com orelletes, bunyols, coca o panadons.
L’Ajuntament de Tàrrega aposta així pels forners del territori, que elaboren els seus productes de forma artesanal. Durant la inauguració, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha lloat el certamen tot assegurant que dona visibilitat “a un sector clau des d’un punt de vista històric i que volem que tingui recorregut de futur”. Torrent ha convidat el públic jove a visitar la Firacóc per tal de conèixer una professió “estretament vinculada amb la nostra tradició cultural”. En el mateix sentit s’ha pronunciat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, qui ha assegurat que “Firacóc no només vol donar a conèixer la nostra gastronomia sinó que també vol fomentar futures vocacions professionals”. A la inauguració també hi ha assistit la directora general de Turisme, Marta Domènech; la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert; així com altres membres de l’arc consistorial entre altres autoritats.
A més de Tàrrega, els expositors participants provenen de Lleida, Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, la Fuliola, Verdú, Anglesola, Mollerussa, Torregrossa, Perafita, Calders, Bigues i Riells, Manresa i Menorca. L’esdeveniment, que compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, inclou tallers de fleca per a per a infants, de caràcter gratuït, així com un tast de vins càrrec de Marc Boldú del celler Boldú Viticultors de Verdú, que tindrà lloc aquest dissabte al vespre (inscripció prèvia a l’estand). Preu: 4 euros / persona.