Tàrrega estrena les experiències gastronòmiques d’estiu amb tastos de productes de proximitat

És una iniciativa de la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme al Parc de Sant Eloi que inclou la participació de quatre productors del territori

17 de juliol de 2025 a les 12:23h

L’Ajuntament de Tàrrega ha estrenat una nova activitat que uneix gastronomia, turisme i natura. Es tracta del ‘Tasta l’estiu’, dues trobades amb maridatges de productes de proximitat en un entorn únic com és el Parc de Sant Eloi, al pla de l’ermita. La primera de les cites es va celebrar ahir dimecres amb plena ocupació de la cinquantena de places disponibles. També ha esgotat les inscripcions la segona vetllada programada per al proper dimecres 30 de juliol.

La Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme, impulsora de la iniciativa, ha valorat molt positivament l'èxit de convocatòria, la qual posa en valor les elaboracions dels productors del territori. En la primera sessió s’ha ofert un maridatge de melmelades artesanes de Cal Senzill amb vi blanc del celler Tossal Rodó mentre que el dia 30 prendran el relleu els cócs del forn Dit i Fet i la sidra natural de Fruita Blanch.

Núria Robert, regidora de Promoció Econòmica i Turisme, ha destacat que “el ‘Tasta l’estiu’ és una oportunitat per descobrir productes del nostre territori i deixar que els mateixos elaboradors expliquin al públic l’origen i les característiques dels aliments”. “El Parc de Sant Eloi, a més, és un dels espais verds més emblemàtics de la ciutat i, per tant, un escenari idoni per aquestes experiències que fusionen paisatge, gastronomia i producte local”, ha afegit Robert.

Tàrrega aposta així per l’impuls de l’economia local a través de l’experiència directa amb els productors. La iniciativa compta amb el suport de ‘12 mesos, 12 paisatges’, acció emmarcada dins el programa ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025’.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit