S’obre la convocatòria per treballar a la Casa de Fusta del Centre Històric de Lleida

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  L’Ajuntament de Lleida ha obert la convocatòria perquè joves emprenedors puguin treballar a la Casa de Fusta del Centre Històric, les obres de la qual es preveu que estiguin enllestides al juny. Els tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Xavier Rodamilans han presentat aquest dimarts les bases del concurs que, en el marc del pla de dinamització del Centre Històric, vol transformar, dinamitzar i promoure la interacció del barri i la resta de la ciutat. La Casa de Fusta serà un nou espai de ‘coworking’ amb l’objectiu de donar un impuls a joves talents i creatius que disposaran de tots els serveis per ajudar-los a desenvolupar els seus projectes, segons han detallat els responsables municipals. Segons les bases del concurs, podran accedir a l’espai aquelles persones físiques o jurídiques que desenvolupin un projecte d’emprenedoria propi en els àmbits de la comunicació, la creació i la gestió sociocultural.
  El tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha explicat que l’espai està concebut per a joves emprenedors creatius que vulguin desenvolupar les seves aptituds artístiques en el marc del Centre Històric. En aquest sentit, Larrosa ha explicat que aquest espai de ‘coworking’ està pensat “com un lloc de treball compartit per tal de promoure la creació de sinèrgies entre diverses iniciatives, al mateix temps que es potencia la comunicació, la formació i la visibilitat dels i les professionals”.

  Així, amb aquest nou equipament, la Paeria aposta per “promoure la cooperació entre professionals al mateix temps que actua com a focus i connector del talent per a l’entorn més proper”, segons Larrosa. Per la seva banda, Xavier Rodamilans ha posat de relleu que “un espai com aquest on es poden compartir experiències professionals multiplica i, alhora, ajuda que les persones que treballin en aquest espai, s’arrelin al barri”.

  L’Ajuntament de Lleida, a través de l’àrea de Joventut i l’Empresa Municipal d’Urbanisme, ha redactat les bases perquè els joves emprenedors puguin presentar-se al concurs per accedir a la Casa de Fusta, que vol ser un espai de col·laboració i foment de l’economia creativa que compti amb projectes d’emprenedoria en l’àmbit de la creació (fotografia, disseny, il·lustració, decoració i interiorisme), la comunicació (periodisme, màrqueting i comunicació audiovisual) o la gestió sociocultural.

  Requisits per a les persones sol·licitants

  Les persones interessades tenen 30 dies naturals per presentar la seva sol·licitud mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament de Lleida. Segons les bases, hi podran accedir aquelles persones físiques o jurídiques que desenvolupin un projecte d’emprenedoria propi en els àmbits de la comunicació, la creació i la gestió sociocultural.

  150.000 euros d’inversió municipal per redefinir l’espai

  Mitjançant una actuació de redefinició, la Paeria ha millorat l’encaix urbanístic, arquitectònic i mediambiental de la Casa de Fusta. Amb una inversió municipal de 150.000 euros, s’ha ampliat la superfície útil, que té 250 metres quadrats, a més de la incorporació de serveis bàsics que necessita un equipament d’aquest tipus, que també s’ha adaptat tecnològicament. En aquest sentit, l’edifici es distribueix en un espai únic de treball de 160 metres quadrats, una àrea exterior útil coberta de 70 metres quadrats, una àrea administrativa i serveis.

  Larrosa ha explicat que amb aquest projecte “es dona resposta” a les inquietuds sorgides en els debats per a la redacció del Pla Local de Joventut. “Aquest nou espai creatiu ha de fer xarxa amb la resta de projectes que s’estan duent a terme al barri, com la Casa dels Artistes, que està a ple rendiment”, ha afirmat. El tinent d’alcalde ha posat en relleu que “es tracta d’un espai generador d’idees al centre de la ciutat, en un emplaçament estratègic per reactivar el Centre Històric, on les idees adquireixin forma i puguin donar el salt a la societat i al mercat”. En definitiva, “un espai referent a Lleida relacionat amb les indústries i l’economia creativa”, ha detallat.

  Les prestacions de la Casa de Fusta ofereixen espais de treball individual, que seran de rotació i també apte per a usos no exclusius, una zona polivalent on es podran desenvolupar activitats vinculades a les persones adjudicatàries de l’espai de ‘coworking’ (formacions, presentacions, tallers, exposicions o workshops), sala de reunions, terrassa exterior, espai office i serveis. La nova proposta arquitectònica de l’edifici inclou una doble façana per donar resposta als diferents requeriments de límit entre l’interior i l’exterior configurant intervals d’espai que regulen les aportacions tèrmiques a l’edifici, a la vegada que conformen la interacció entre els espais interiors amb l’espai públic