L’Audiència de Lleida condemna a l’acusat d’intentar matar la seva exdona a Almacelles

  És la pena que demanava la fiscalia després que l'acusat reconegués els fets i en aplicar-li els atenuants de reparació del dany i consum de substàncies estupefaents

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’Audiència de Lleida ha condemnat l’acusat d’intentar matar la seva exdona a ganivetades a Almacelles (Segrià) a nou anys i mig de presó. És la pena que demanava la fiscalia després que l’acusat reconegués, al judici celebrat l’1 de febrer, que el 10 de setembre de 2015 va atacar la seva exdona, de 37 anys, quan aquesta sortia de casa seva. Els fets van tenir lloc a les 7.38h al número 105 del carrer Major de la localitat. La sala ha tingut en compte la petició de totes les parts que demanaven que se li apliquessin els atenuants de reparació –en part- del dany (ha pagat mil euros en concepte d’indemnització) i de consum de substàncies estupefaents (va donar positiu en drogues). L’Audiència també el condemna a sis anys de llibertat vigilada un cop complerta la pena de presó i li prohibeix acostar-se a menys de 150 metres de la seva exdona durant deu anys. La sala també ha condemnat l’acusat a indemnitzar la seva exdona amb 30.000 euros.
  David S. C., de 38 anys i veí de les Borges Blanques ha estat condemnat a nou anys de presó per un delicte d’intent d’assassinat i mig any més per trencament de condemna, ja que en el moment de l’agressió tenia una ordre d’allunyament per un delicte de lesions i amenaces a la dona. A banda dels atenuants, la fiscalia va sol·licitar també que se li apliquessin tres agreujants, que també han estat tinguts en compte per la sala. Per una banda, la traïdoria, ja que considerava demostrat que la voluntat de l’acusat era matar la seva exdona, ja que la va atacar per sorpresa i sense que aquesta es pogués defensar. Tal com va explicar la víctima, l’home va deixar d’atacar-la quan la filla d’ambdós, en sentir crits, va baixar i li va dir al seu pare que parés. Per altra banda, sol·licitava que se li apliquessin els agreujants de parentesc i per raó de gènere.

  L’home, que tenia una ordre d’allunyament de la seva exdona fins al setembre de 2017, va reconèixer que va esperar-la amagat al portal i quan va arribar la va apunyalar, primer al coll i després a l’abdomen, amb un ganivet de 21 centímetres. La dona va reconèixer al judici que havien discutit moltes vegades però que “no pensava que fos capaç d’arribar a aquest extrem”. Segons les forenses, les ferides suposaven un risc per la vida de la dona ja que la de l’abdomen va provocar una hemorràgia considerable i la dona “es podria haver dessagnat” si els serveis mèdics no haguessin intervingut amb rapidesa. Els Mossos també van assegurar que quan van arribar al lloc “hi havia molta sang”.

  La víctima, que treballava en un comerç d’Almacelles, va ser traslladada a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, on va estar ingressada durant una setmana i posteriorment va estar tres mesos de baixa per recuperar-se de les ferides. Els Mossos d’Esquadra van detenir l’agressor el mateix dia cap a les 14.50 hores a Almacelles.